Merkbar nedgang i nye lån bolig i Spania

Publisert

Merkbart færre lånte penger til ny bolig denne sommeren. Tall fra INE viser at i august måned ga bankene 30% færre boliglån. En vanlig fastrente lå på 3.01% og flytende rente kostet 2.28% i snitt.

Størst nedgang i nye lån var det i Andalucia, lavest endring så man i Valencia regionen.

Totalt ble det bevilget 20.385 nye lån i august måned. Dette er 29.9% mindre enn samme periode året før og man må helt tilbake til 2016 for å finne en måned med færre nye lån. Tallet bekrefter det roligere markedet man har sett en stund dette året med færre transaksjoner, spesielt blant spanjolene.

Spania har lenge hatt en usikker politisk situasjon som sammen med det globale bildet gjør at mange er avventende når det gjelder å bruke mere penger.

Størrelsen på det gjennomsnittlige lånet økte siste 12 måneder med 5% til 128.501 Euro. Nordmenns lån til bolig i Spania er omtrent dobbelt så stort som den jevne spanjol. Det henger sammen med størrelsen på boligene som blir kjøpt og generelt dyrere beliggenhet på ferieboligene.

I Andalucia så man antall lån gå ned med hele 34.4% i perioden. I Valencia regionen gikk antall nye lån ned med 9.1%.

Nå sparer du opptil €1000 på lån til bolig i Spania

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter