Nå sparer du opptil €1000 på lån til bolig i Spania

Publisert

Lån til bolig i Spania har nå blitt billigere. Kostnader knytte til notar, eiendomsregister og Gestoria betales nå av banken, ikke av lånekunden som inntil nylig var vanlig praksis. Den nye loven som sparer lånekunder mellom €500 og €1000 Euro trådte i kraft 16. juni.

Det var i februar 2018 kongressen vedtok Spanias nye lov om lån til bolig. Reformen var da allerede tre år forsinket. Det var Europa kommisjonen som truet den spanske staten med 100.000 Euro i bot pr. dag for blant annet å la lovverket kreve kundene for kostnader bankene skulle betale selv.

Spansk praksis lot også bankene sette en nedre grense for en flytende rente noe høyesterett deklarerte ulovlig. Bankene endte opp med å måtte refundere tusenere lånekunder millioner av Euro. Mange av kravene mot bankene er ennå uoppgjort.

Vanskeligere å gjøre tvangssalg

Som en del av bankreformen kan bankene ikke starte prosessen med å kaste ut de som ikke betaler sine banklån. Loven krever at lånetakeren må ligger 12 avdrag bak eller tilsvarende 3% av boliglånets totale verdi.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter