Milliard-marked for ferieboliger

Publisert

Salg av ferieboliger til utlendinger la igjen 3,8 milliarder Euro i Valencia regionen dette årets første seks måneder. Til sammenlikning utgjorde bilindustrien med eksport av Ford personbiler, produsert i Valencia og utallige underleverandører 2,9 milliarder Euro i samme perioden. Den tradisjonelle og lenge viktige produksjon av sitrus-frukter genererte 1,36 milliarder Euro. Produksjon og sko har lenge vært en viktig industri i Alicante-provinsen, denne sektoren genererte 690 millioner Euro.

Byggesektoren og spesielt ferieboliger har lenge vært demonisert. Både som følge av finanskrisen hvor man så det var bygget altfor mye på for kort tid. Og etiske, estetiske og miljøhensyn som følge av at strandområder og kystnære områder blir “bygget ned” og solgt til utlendinger.

Salg av ferieboliger til utlendinger fortsatte å generere inntekter og arbeidsplasser i etterkant av finanskrisen og nå etter Covid-19. Sektorens viktige rolle i Valencia-regionens økonomi har blitt tydeligere.

Man anslår at rundt 96.000 personer er ansatte i sektoren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter