IMF: Boligmarkedet har nådd bunn

Publisert

Prisene på det spanske boligmarkedet har nådd bunnen. Det mener Det internasjonale pengefondet (IMF). I følge organisasjonens nye Multi-Country Report er markedet i ferd med å snu i Spania, Irland, Nederland og Danmark. De fire landene har de siste årene lidt et betydelig prisfall i eiendomsmarkedet. Verst har situasjonen vært for Irland og Spania der arbeidsledigheten har vært størst og der bygg- og anleggsbransjen har vært spesielt utsatt. IMF oppfordrer nå de fire landene til makroøkonomiske tiltak som kan stimulere veksten i markedet.

I flernasjonsrapporten Housing Recoveries oppfordrer IMF de fire landene Spania, Irland, Nederland og Danmark til innsats for å «reaktivere» eiendomssektoren og bekjempe effekten av finanskrisen og sammenbruddet i boligbransjen. I følge rapporten har situasjonen vært verst i Irland og Spania der arbeidsledigheten er størst og der bygg- og anleggsbransjen har vært spesielt utsatt. Samtidig påpekes det at boligboblen og effektene av den påfølgende finanskrisen har rammet eiendomsmarkedet hardt i alle de fire landene. IMF oppfordrer til makroøkonomiske tiltak som kan stimulere veksten i markedet og progressivt fjerne «politikkens utskeielser» som i følge organisasjonen ga næring til den kunstige veksten i markedet i årene 2000 til 2007.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter