10.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Historisk stille i Alicante-provinsens bolig-markedet

De offisielle tallene fremlagt av INE for mai måned viser at omsetningen av boliger i mai måned gikk ned med 66% sammenliknet med samme periode året før. Tallene viser at nedgangen i omsetningen av boliger Alicante-provinsen var merkbart større enn gjennomsnittet for Spania.

Alicante har en større andel kjøpere fra Nord-Europa, noe som forklarer en større nedgang i omsatte boliger i Alicante enn i resten av Spania.

Spania var i mai under streng karantene. Til tross for dette ble det omsatt mer enn en tredjedel av det som året før ble omsatt i mai måned. 1281 boliger ble skjøtet over i Alicante-provinsen i mai måned.

Utlendingers ferieboliger

President for forbundet for eiendomsmeglere Colegio de Agente de la Propiedad Inmobiliaria (API), Marifé Esteso har uttalt til den regionale avisen Informacion at tallene for juni viser at utlendingene fortsatt ikke er tilbake i markedet som før. Eiendomsmeglere i provinsen har samtidig langt merke til at det samtidig har blitt gjort mange unormalt raske transaksjoner, Covit-situasjonen har gitt mange kjøpere større motivasjon for å få handelen unnagjort.

Meglerne melder om at man nå i juli ser økende andel utlendinger i markedet.

Relaterte saker

- Advertisement -