Historisk stille i Alicante-provinsens bolig-markedet

Publisert

De offisielle tallene fremlagt av INE for mai måned viser at omsetningen av boliger i mai måned gikk ned med 66% sammenliknet med samme periode året før. Tallene viser at nedgangen i omsetningen av boliger Alicante-provinsen var merkbart større enn gjennomsnittet for Spania.

Alicante har en større andel kjøpere fra Nord-Europa, noe som forklarer en større nedgang i omsatte boliger i Alicante enn i resten av Spania.

Spania var i mai under streng karantene. Til tross for dette ble det omsatt mer enn en tredjedel av det som året før ble omsatt i mai måned. 1281 boliger ble skjøtet over i Alicante-provinsen i mai måned.

Utlendingers ferieboliger

President for forbundet for eiendomsmeglere Colegio de Agente de la Propiedad Inmobiliaria (API), Marifé Esteso har uttalt til den regionale avisen Informacion at tallene for juni viser at utlendingene fortsatt ikke er tilbake i markedet som før. Eiendomsmeglere i provinsen har samtidig langt merke til at det samtidig har blitt gjort mange unormalt raske transaksjoner, Covit-situasjonen har gitt mange kjøpere større motivasjon for å få handelen unnagjort.

Meglerne melder om at man nå i juli ser økende andel utlendinger i markedet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter