“Heteste” boligmarked på 15 år

Publisert

I mars måned ble det solgt over 59.000 boliger i Spania. Dette er høyeste antall transaksjoner man har sett på 15 år. Dette til tross for den usikkerheten Russlands krig mot Ukrania har ført til.

Det er i Valencia-regionen, som inkluderer Costa Blanca, at aktiviteten har vært høyst målt i solgte boliger pr 100.000 innbyggere. Dette etterfulgt av Balearene og Andalucia (Costa del Sol). Trenden er klar at folk vil ha boliger i “attraktive” kyst-nære områder.

Samtidig som folk kjøper bolig i Spania som aldri før ser man at bankene øker rentene. Nye lån med fastrente er nå marginalt dyrere enn kort tid tilbake. Samtidig ser de med flytende rente at avdraget øker nå fremover. Rente-indeksen EURIBOR har lenge vært negativ men har beveget seg over null i denne siste perioden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter