Her er det det dyrest å kjøpe bolig i Spania

Publisert

Benahavis, Marbellas nabokommune, er igjen det dyreste stedet å kjøpe bolig i Spania. I snitt koster en bolig her 1.3 millioner Euro med en pris pr kvadratmeter på 1.866 Euro. Området har lenge vært populært blant engelskmenn, øst-Europeere og skandinaver med svenskene som største gruppe.

Calvía på Mallorca er på andreplass med en snittpris på 1.504 Euro. På Mallorca er det spanjolene selv samt tyskere som driver markedet.

Marbella ligger på andreplass med en snittpris på 1.307 Euro pr kvadratmeter. Blant skandinavene er svenskene største gruppen med fokus på området bak Buerto Banus, Nueva Andalucia som grenser mot Benahavis. Ellers er det mye øst-Europeere og briter som drar markedet i Marbella i tillegg til spanjolene selv. I sentrum av Marbella kan man fortsatt skaffe seg en ganske rimelig leilighet. Det er ute i urbanisasjonene prisene er høyere.

Sotogrande lengre vest på Costa del Sol har lenge vært svært ettertraktet blant spanjolene selv i tillegg til britene som har enkel tilgang til denne delen av kysten via flyplassen i Gibraltar.

På Costa Blanca er det dyrest i Jávea med en snittpris på 790 Euro og Altea med en snittpris på 688 Euro pr meter.

Mijas ligger på 16. plass over de dyreste kommunene med en snittpris på 425 Euro. Byen mellom Fuengirola og Marbella er populært blant nordmenn.

Fuengirola er nordmenn og danskenes førstevalg på Costa del Sol. Her koster nå en kvadratmeter 330 Euro. Det er 22. dyreste på listen. I Benalmádena, som også er populært blant nordmenn på Costa del Sol, må man ut med 380 Euro.

Torrevieja, nordmenns klare favoritt i Spania, har langt mer behagelige priser med et snitt på 146 Euro pr kvadratmeter. Noe mer må man ut med i nabokommunen Orihuela hvor en kvadratmeter koster 269 Euro. Her er det kystområdet Orihuela Costa som har trekket til seg tusener norske boligkjøpere. Enkel adgang via Alicante flyplass, strender, butikker og restauranter har gjort området populært i tillegg til et behagelig prisnivå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter