Fryser ny-utbygging på Vega Baja

Publisert

Regionens sentrale myndigheter i Valencia har forlenget memorandumet som forbyr omregulering av ikke-urbane områder. Altså kan ingen kommuner syd Costa Blanca får endre reguleringen av f.eks. jordbruks-arealer til boligutbygging. De eneste prosjektene som kan gå videre er de som allerede har sin regulering i orden i henhold til den regionale planen, Plan de Acción Territorial de la Vega Baja.

Arbeidet med denne planen ble påbegynt i 2018. Målet er å lage en overordnet reguleringsplan for Vega Baja regionen. En foreløpig versjon av planen har blitt lagt ut for gjennomsyn. Når den endelige versjonen av regulerings-planen godkjennes vil rådhusene igjen kunne omregulere arealer, da i henhold til planen. Myndighetene i Valencia sier memorandumet skal vare maksimum ett år til.

Omregulering av arealer krever i første omgang lokal godkjenning via rådhuset etterfulgt av godkjenning regionalt i Valencia. Områder som berører kystlinjen krever også godkjenning fra Miljøvern-departementet i Madrid.

Korrupsjon, grådighet og hastverk

Vega Baja har hatt noen av de mest omregulerings-ivrige lokal-politikere. Et utall korrupsjonssaker har kommet i kjølvannet av dette. I tillegg til mangel på infrastruktur som følge av for rask utbygning og inkompetanse.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter