Fryser ny-utbygging på Vega Baja

Publisert

Regionens sentrale myndigheter i Valencia har forlenget memorandumet som forbyr omregulering av ikke-urbane områder. Altså kan ingen kommuner syd Costa Blanca får endre reguleringen av f.eks. jordbruks-arealer til boligutbygging. De eneste prosjektene som kan gå videre er de som allerede har sin regulering i orden i henhold til den regionale planen, Plan de Acción Territorial de la Vega Baja.

Arbeidet med denne planen ble påbegynt i 2018. Målet er å lage en overordnet reguleringsplan for Vega Baja regionen. En foreløpig versjon av planen har blitt lagt ut for gjennomsyn. Når den endelige versjonen av regulerings-planen godkjennes vil rådhusene igjen kunne omregulere arealer, da i henhold til planen. Myndighetene i Valencia sier memorandumet skal vare maksimum ett år til.

Omregulering av arealer krever i første omgang lokal godkjenning via rådhuset etterfulgt av godkjenning regionalt i Valencia. Områder som berører kystlinjen krever også godkjenning fra Miljøvern-departementet i Madrid.

Korrupsjon, grådighet og hastverk

Vega Baja har hatt noen av de mest omregulerings-ivrige lokal-politikere. Et utall korrupsjonssaker har kommet i kjølvannet av dette. I tillegg til mangel på infrastruktur som følge av for rask utbygning og inkompetanse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter