Forventet prisstigning på 6 prosent

Publisert

Boligprisene i Spania vil øke med mellom 4 og 6 prosent i 2017. Samtidig vil etterspørselen etter nye boliger være på nærmere 140.000 enheter. Det er konklusjonen i en fersk analyse fra eiendomskonsulenten CBRE. På tross av stor aktivitet i markedet, frykter man ikke en ny boligboble. Byggingen av nye leiligheter og hus skjer i et moderat tempo sammenliknet med før finanskrisen.

Antallet nye byggeprosjekter økte med 29 prosent i 2016 sammenliknet med året før. Denne utviklingen er ventet å fortsette i 2017 og 2018. I dag ser man at de nye leiligheten som er under planlegging (rundt 64.000 i hele Spania) ikke er nok til å dekke etterspørselen, et behov CBRE anslår til mellom 120.000 og 140.000 enheter i året de neste to årene. Prognosene stemmer godt med tidligere analyser fra den spanske næringslivsorganisasjonen CEOE.

Den forventede prisstigningen på nye boliger i 2017 er på opptil 8 prosent, mens det på brukt og nytt sett under et er beregnet mellom 4 og 6 prosent.

Les også: Anslår 150.000 nye boliger i året

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter