Forventer prisøkning på over 6 %

Publisert

Boligprisene i Spania vil i gjennomsnitt øke med med 6,3 prosent i 2016. Det mener eiendomsfirmaet Servihabitat, eid av den catalanske storbanken La Caixa og Texas Pacific Group (TPG). Mer moderate prognoser fra andre finansinstitusjoner tilsier en økning på mellom 3 og 5 prosent. Det understrekes at variasjonen i markedet er tildels stor. Det ventes at prisene vil øke mer der etterspørselen er størst, som ved populære feriesteder eller i storbyer som Madrid og Barcelona.

Tross uenighet om hvor høy prisstigningen vil bli, ser de fleste aktørene i eiendomsbransjen i Spania ut til å være enige om en ting. Prisnedgangen man har hatt de siste årene er over. I gjennomsnitt økte prisene beskjedent i fjor. Samtidig gikk salget opp med over 11 prosent, en utvikling som er ventet å fortsette både i 2016 og 2017.

Les også: Tror boligsalget vil øke mer

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter