10.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Fortsatt prisvekst i boligmarkedet

Prisene på det spanske eiendomsmarkedet fortsetter å stige. I følge takseringsbyrået Tinsa var prisøkningen i tredje kvartal på 0,8 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Det er lavere enn i første og andre kvartal i år da økningen var på henholdsvis 1,5 og 1,0 prosent. Den moderate veksten tas som et tegn på stabilitet i boligmarkedet, et marked som de siste to årene har vært i kontinuerlig vekst.

Catalonia, Madrid og Kanariøyene er de tre regionene i Spania som i følge Tinsa for øyeblikket opplever størst prisvekst. Sammenliknet med tredje kvartal i fjor har prisene på det katalanske boligmarkedet økt med hele 6,5 prosent, mens Madrid-regionen og Kanariøyene økte med henholdsvis 4,8 og 3,8 prosent. Enkelte regioner som Murcia, Cantabria, Navarra og Castilla y León har hatt en negativ prisutvikling.

Det er fremdeles stor variasjon i markedet. Prisene øker mest i storbyer og på populære feriesteder. Barcelona topper statistikken med en prisvekst de siste tolv månedene på hele 8,8 prosent.

 

 

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -