Fortsatt prisvekst i boligmarkedet

Publisert

Prisene på det spanske eiendomsmarkedet fortsetter å stige. I følge takseringsbyrået Tinsa var prisøkningen i tredje kvartal på 0,8 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Det er lavere enn i første og andre kvartal i år da økningen var på henholdsvis 1,5 og 1,0 prosent. Den moderate veksten tas som et tegn på stabilitet i boligmarkedet, et marked som de siste to årene har vært i kontinuerlig vekst.

Catalonia, Madrid og Kanariøyene er de tre regionene i Spania som i følge Tinsa for øyeblikket opplever størst prisvekst. Sammenliknet med tredje kvartal i fjor har prisene på det katalanske boligmarkedet økt med hele 6,5 prosent, mens Madrid-regionen og Kanariøyene økte med henholdsvis 4,8 og 3,8 prosent. Enkelte regioner som Murcia, Cantabria, Navarra og Castilla y León har hatt en negativ prisutvikling.

Det er fremdeles stor variasjon i markedet. Prisene øker mest i storbyer og på populære feriesteder. Barcelona topper statistikken med en prisvekst de siste tolv månedene på hele 8,8 prosent.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter