Forbud mot eiendomskjøp på øyene avvises

Publisert

Det spanske parlamentet har med stort flertall stemt imot et forslag fra Podemos om å innføre et midlertidig forbud mot kjøp av eiendom på Balearene og Kanariøyene for utlendinger. Forslaget henviste til EU-direktiver og vanskelighetene for lokalbefolkningen med å finne permanent bolig.

Lederen for Podemos, Ione Belarra, forsvarte en stans i kjøp av eiendom på øyene for utlendinger så lenge den nåværende boligmangelen vedvarer. Hun viste til statistikk som viser at opptil 40 % av alle eiendomskjøp på Balearene og Kanariøyene gjøres av utlendinger. Dette presser opp prisene og gjør det vanskeligere for innbyggerne å finne seg en bolig.

Forslaget ble støttet av regjeringspartiet Sumar, men ble nedstemt av de tre største gruppene i parlamentet, PP, PSOE og Vox. De viste blant annet til den spanske grunnloven og folkeretten og argumenterte for at forslaget også strider mot EUs grunnleggende prinsipper om fri bevegelse.

Selv om Vox også gikk imot forslaget, kritiserer de opprettelsen av områder i Spania der spanjoler har begrenset adgang.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter