Forbereder rekordsalg av eiendom

Publisert

Spanske banker som CaixaBank, BBVA, Sabadell, Santander og Bankia forbereder «tidenes» salg av eiendommer de har overtatt fra lånetakere som har misligholdt sine lån.

Bankene ønsker å kvitte seg med boligene nå som prisene er på vei opp og profesjonelle investorer viser stor interesse for eiendom i Spania. Man regner med boliger for minst 16 milliarder Euro skal selges ut av bankenes porftefølge de neste 14 månedene.

Både sentralbanken i Madrid og i Brussel ønsker at bankene kvitter seg med aktiva knyttet til misligholdte lån. Dette er en del av prosessen med å gjøre bankene mer solide og prosessen med å vurdere deres soliditet mer transparent.

Mange av salgene det jobbes med å formalisere er til eiendomsfond som søker gode investeringer i et marked med for mye kapital. Både sentralbanken i EU og USA har pøst ut mye penger i markedet noe som har ført til rekordhøye aksjepriser. For investorene er investeringer i eiendom ofte et mer attraktivt alternativ, noe som er med på å forklare interessen for å investere i Spania hvor prisene fortsatt er lave etter lang tids nedgang. Prisene er nå på vei opp igjen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter