9.6 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Flere briter selger Spania-boligen

Usikkerhet knyttet til Brexit og lav kurs på pundet gjør at stadig flere briter på Costa Blanca gir opp Spania-drømmen og selger boligen. Det er i hvert fall konklusjonen til Currencies Direct, et firma som har spesialisert seg på internasjonale bankoverføringer. I følge selskapet kommer mange briter godt ut av å selge nå, selv om de kjøpte da prisene var på sitt høyeste. Kursfallet på pundet utligner differansen.

Fremtiden for briter i EU-landet Spania er usikker uten medlemskapet i unionen. Kombinasjonen av dette og at man for tiden får mer pund for euroen enn før, gjør at mange briter på Costa Blanca og Alicante-provinsen nå selger og drar.

Paul Harrison fra banken Currencies Direct ved Costa Blanca-seksjonen presenterer ingen rene tall for teorien. I et intervju med Alicante-avisen Información estimerer han imidlertid en økning i overføringer knyttet til britiske salg på 15 til 20 prosent de siste månedene.

Mange briter kommer godt ut av å selge, selv om de kjøpte da prisene var på sitt høyeste. Kursfallet på pundet utligner differansen. I enkelte tilfeller går selgeren i pluss.

I tillegg til det «gunstige» salgstidspunktet, er mange briter i Spania bekymret for utgiftene de vil få fremover, etter Brexit.

Dersom for eksempel helsefordelene i Spania forsvinner med utmeldelsen fra EU, må man påregne nye utgifter til helseforsikring. Pensjonister som hever trygd i Storbritannia vil etter fallet i kursen på pundet få mindre for pengene i Spania, sier Harris. Summen av faktorer gjør at mange velger å selge.

Avisen Información påpeker samtidig at tallet på briter som bor i Alicante-provinsen har gått nedover i flere år. I følge tall fra statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) kunne provinsen i 2013 telle over 130.000 britiske innbyggere, et antall som i fjor var på under 75.000. Denne nedgangen er ventet å fortsette med Brexit og tap av kjøpekraft på grunn av laver pris på pundet.

Les mer også:

Lover hjelp til UK-spanjoler etter Brexit

Frykter økonomiske følger av Brexit

Utlendinger kan «redde» kommunen

«Gibraltar er ikke til salgs»

 

Relaterte saker

- Advertisement -