Flere briter selger Spania-boligen

Publisert

Usikkerhet knyttet til Brexit og lav kurs på pundet gjør at stadig flere briter på Costa Blanca gir opp Spania-drømmen og selger boligen. Det er i hvert fall konklusjonen til Currencies Direct, et firma som har spesialisert seg på internasjonale bankoverføringer. I følge selskapet kommer mange briter godt ut av å selge nå, selv om de kjøpte da prisene var på sitt høyeste. Kursfallet på pundet utligner differansen.

Fremtiden for briter i EU-landet Spania er usikker uten medlemskapet i unionen. Kombinasjonen av dette og at man for tiden får mer pund for euroen enn før, gjør at mange briter på Costa Blanca og Alicante-provinsen nå selger og drar.

Paul Harrison fra banken Currencies Direct ved Costa Blanca-seksjonen presenterer ingen rene tall for teorien. I et intervju med Alicante-avisen Información estimerer han imidlertid en økning i overføringer knyttet til britiske salg på 15 til 20 prosent de siste månedene.

Mange briter kommer godt ut av å selge, selv om de kjøpte da prisene var på sitt høyeste. Kursfallet på pundet utligner differansen. I enkelte tilfeller går selgeren i pluss.

I tillegg til det «gunstige» salgstidspunktet, er mange briter i Spania bekymret for utgiftene de vil få fremover, etter Brexit.

Dersom for eksempel helsefordelene i Spania forsvinner med utmeldelsen fra EU, må man påregne nye utgifter til helseforsikring. Pensjonister som hever trygd i Storbritannia vil etter fallet i kursen på pundet få mindre for pengene i Spania, sier Harris. Summen av faktorer gjør at mange velger å selge.

Avisen Información påpeker samtidig at tallet på briter som bor i Alicante-provinsen har gått nedover i flere år. I følge tall fra statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) kunne provinsen i 2013 telle over 130.000 britiske innbyggere, et antall som i fjor var på under 75.000. Denne nedgangen er ventet å fortsette med Brexit og tap av kjøpekraft på grunn av laver pris på pundet.

Les mer også:

Lover hjelp til UK-spanjoler etter Brexit

Frykter økonomiske følger av Brexit

Utlendinger kan «redde» kommunen

«Gibraltar er ikke til salgs»

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter