Færre boliger for salg driver prisene opp langs kysten

Publisert

Tilbudet i kystområdene falt mest i Santa Cruz de Tenerife og på Valenciakysten. I Alicante-provinsen koster en bolig nå 1.908 Euro pr m2 i snitt, opp 10% siste 12 månedene. Også på Kanariøyene og Balearene ser man at prisene har økt med mellom 8 og 12%.

Tilbudet av boliger til salgs har blitt betydelig redusert i nesten alle spanske kystområder, noe som har ført til en økning i prisene til tross for økningen i finansieringskostnadene de siste 12 månedene, ifølge en studie publisert av idealista, eiendomsmarkedet i Sør-Europa.

19 av de 22 provinsene med kystnære boliger i landet vårt har sett hvordan tilbudet av tilgjengelige boliger har blitt redusert det siste året. Den eneste økningen har funnet sted på Costa Tropical i Granada (med en økning på 12 %) og den baskiske kysten i Biscaya (2 %), mens Costa Cálida i Murcia har holdt seg uendret. I alle de andre områdene er utbudet av boliger til salgs mindre enn for ett år siden.

Den største nedgangen har funnet sted på kysten av Santa Cruz de Tenerife (-30 %), etterfulgt av Costa de Valencia (-18 %), Costa da Morte i A Coruña, Costa de la Luz i Huelva og Costa da Mariña Lucense, tre kystområder der antallet eiendommer til salgs har falt med 15 %. Kysten av Las Palmas (-14 %), Costa Verde i Asturias (-13 %), den kantabriske kysten (-12 %), Balearene (-11 %) og Rías Baixas i Pontevedra (-10 %) har alle hatt en tosifret nedgang.

Dette reduserte tilbudet har ført til en økning i prisene på alle de spanske kystene, med unntak av Costa Verde i Asturia, der prisene har holdt seg stabile. Den største økningen er derimot registrert på Costa del Sol, der eiernes forventninger har steget med 14 % i år. Deretter følger kystområdene på Balearene (12 %), Costa Blanca i Alicante (11 %), Costa de Luz i Cadiz (11 %) og Santa Cruz de Tenerife (10 %).

Med en ensifret økning finner vi Valencia-, Las Palmas- og Guipuzcoa-kysten (8% i alle tre tilfellene); Costa de Luz, Costa Tropical, Murcia Costa Cálida og Costa de Almería med 6% på de fire kystene. Costa Dorada i Tarragona, Costa del Azahar i Castellón og Costa Brava i Girona deler en vekst på 5 %, mens Costa de Cantabria økte med 4 %. De laveste økningene finner vi i Rías Baixas, Biscayakysten og Costa da Morte (3 %), mens La Mariña Lucense og Costa Maresme i Barcelona kun hadde en prisvekst på 1 %.

Balearene har de høyeste kystprisene i Spania med 3 746 euro/m2, etterfulgt av Guipúzcoa (3 392 euro/m2), Costa del Sol (2 849 euro/m2), Biscayakysten (2 721 euro/m2) og Costa Maresme (2 679 euro/m2). Kysten av Santa Cruz de Tenerife (2 201 euro/m2), Costa Brava (2 194 euro/m2) og Las Palmas (2 127 euro/m2) ligger over 2 000 euro.

Mariña Lucense har på sin side de laveste prisene av alle kystene, med 993 euro/m2. Deretter følger Murcias Costa Cálida (1 130 euro/m2), Costa de Almería (1 154 euro/m2) og Costa del Azahar (1 164 euro/m2).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter