Færre vil bygge nye boliger akkurat nå

Publisert

I årets andre kvartal ble det gitt ut 1.508 tillatelser for å gå i gang med nye byggeprosjekter. Dette er knappe 0.3% mer enn året før. Dette samtidig som at markedet for salg av boliger er svært aktivt.

Det er høyere material-kostnader som gjør at investorer, bedrifter og privat-personer er avventende med å gå i gang med nye prosjekter. Høye energi-kostnader gjør at “basis-varer” som sement og armerings-jern er merkbart dyrere.

Høy aktivitet i Torrevieja

Selv om tallene for Alicante-provinsen viser til en stagnering med tanke på nybygg går enkelte regioner mot strømmen. Byggeaktiviteten i Vega-Baja, som inkluderer kommuner som Torrevieja, og Orihuela drar opp snittet for provinsen. Marina Baixa (Altea, Albir, Benidorm etc) samt Marina Alta ser man en nedgang på nesten 30% sammenliknet med året før.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter