Enklere å pusse opp i Fuengirola

Publisert

Rådhuset har enstemmig vedtatt at oppussinger man gjør i sin egen bolig med et budsjett under 30.000 Euro fra nå av er fritatt søknad om byggetillatelse, obra menor.

Det eneste man trenger å gjøre er å melde at man skal pusse opp via skjema på rådhuset. Formålet for tiltaket er å gjøre det enklere for Fuengirolas innbyggere ved å fjerne ett byråkratisk hinder.

Men mest av alt håper rådhuset at tiltaket vil øke sysselsettingen i byen ved å gjøre det enklere for folk å pusse opp sine boliger. Byggesektoren er en av de som gir mest sysselsetting i Fuengirola. Men man er mer eller mindre tom for byggetomter i byen det å pusse opp eksisterende boliger i større omfang er attraktivt.

Så lenge budsjettet for prosjektet er under 30.000 Euro ex iva må man bare:

– Bekrefte at arbeidet som skal gjøres er innenfor det lovlige.

– Ett skriftlig budsjett

– Kvittering på betalt IBI (eiendomsskatt)

– Referencia catastral (boligens skatteid)

– Foto av området som skal pusses opp.

– Kvittering på at man har betalt 4% av prosjektets budsjett til rådhuset.

Ordningen i Fuengirola er i praksis ingen stor endring. Man har lenge kunne kunne gå i gang med mindre byggeprosjekter i de fleste spanske kommuner uten noen stor prosess om søknad så lenge man bare melder i fra og betaler en liten avgift. Dette så lenge det man skal gjøre er relativt enkelt og man gjør en «declaracion responsable» hvor man erkjenner seg ansvarlig for det som skal gjøres og presenterer et budsjett på rådhuset og betaler den tilhørende avgiften.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter