Boligsalget opp med 15 prosent

Publisert

Salget av boliger i Spania har det siste året økt med 15,8 prosent. Det viser tall fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) for februar i år. Dermed forsetter veksten i markedet etter en svak nedgang i januar på 2,9 prosent. Med unntak av årets første måned har salget gått oppover i 17 måneder på rad. Det er salget av bruktboliger som gir de positive tallene.

Selv om det også stadig selges flere nye boliger, med februar som den beste måneden på fem år, er det fremdeles mindre aktivitet i denne delen av markedet. Totalt er imidlertid tendensen klar. Det er ventet vekst i markedet de neste to årene. I følge beregninger fra banken BBVA vil salget øke med til sammen 10 prosent i 2016 og prisveksten vil ligge på rundt 3 prosent.

Les også: Boligprisene opp med 1,4 prosent

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter