Boligsalget øker også i 2017

Publisert

Boligsalget i Spania vil øke også i 2017, men mer moderat enn i år. Det mener eiendomsaktøren og storbanken BBVA. I følge bankens siste rapport vil salg av eiendom til neste år gå opp med 6,5 prosent. Samtidig vil prisene stige med gjennomsnittlig 3,5 prosent. Man vil også få en økning i antallet nye prosjekter, et marked der det har vært lite bevegelse de siste årene.

Vekstprognosen fra Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) for 2017 ligger under det som trolig blir resultat i 2016. Mens banken forventer en vekst på 6,5 ptosent til neste år, vil årets økning havne på rundt 10 prosent (omtrent det samme som i 2015). Skal man tro bankens eksperter vil imidlertid prisstigningen for neste år være høyere enn i år. Mens det for 2016 forventes at prisene skal øke med 2,5 prosent, er prognosen for neste år på 3,5 prosent.

BBVA påpeker samtidig at det er stor variasjon i markedet, med størst vekst i etterspørselen i Madrid, Catalonia og på Balearene.

Antallet nye prosjekter på eiendomsmarkedet vil også øke i 2017. Men heller ikke her vil økningen være like høy som i 2016. Mens antallet byggeprosjekter (godkjente søknader) vil gå opp med 40 prosent i år, vil økningen til neste år ligge på rundt 25 prosent.

Analysene er hentet fra BBVA Research (Situación Inmobiliaria en España) gjengitt i avisen El País.

Les også: Stabilitet i eiendomsmarkedet

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter