Boligsalget i Spania fortsetter å øke

Publisert

Den positive trenden i det spanske eiendomsmarkedet ser ut til å fortsette i 2018. I følge tall fra det nasjonale statistikkbyrået INE ble det i løpet av januar solgt til sammen over 47.000 boliger i Spania, en økning på 23 prosent fra samme måned i fjor. Salget har ikke vært høyere for en enkelt måned siden mai 2008. Tallene bekrefter så langt forventningene i eiendomsbransjen om at veksten fra i fjor vil fortsette i 2018.

Etter nedgangstidene har eiendomssalget i Spania gått oppover i både 2014, 2015 og 2016. Tidligere i år viste tall fra statistikkbyrået INE (Instituto Nacional de Estadística) at fjoråret ikke ble noe unntak. Til sammen over 460.000 boliger skiftet hender i løpet av 2017, en økning på 14,6 prosent fra 2016 og det høyeste antallet siden starten på krisen i 2008. Fjoråret ble dermed det fjerde året på rad med vekst i markedet, en økning som gjaldt alle regioner i Spania.

Tallene fra INE for januar måned i år tyder på at den positive trenden vil fortsette; til sammen 47.289 solgte boliger. Det innebærer en økning på 23,1 prosent fra samme måned i fjor og er det høyeste månedlige salgstallet siden mai 2008.

Økningen bekrefter så langt forventningene som kommuniseres fra bransjen. I en rapport fra eiendomskonsulenten CBRE fra februar i år ble Spania spådd en liknende vekst for 2018 som i 2017. Forventningene om stabilitet i markedet ble forklart med gode prognoser for spansk økonomi, gode finansieringsbetingelser samt et modent marked der tilbudet er stabilt og store selskaper er aktive.

Les også: Økt tillit til spansk økonomi  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter