Boligsalget fortsetter å øke

Publisert

Salg av eiendom i Spania fortsetter å øke. I følge tall fra det nasjonale statistikkbyrået INE ble det solgt over 15 prosent flere boliger i februar sammenliknet med samme tid i fjor. Tallene viser at salget har gått oppover i seks måneder på rad, en trend som også lar seg avspeile i en forsiktig prisstigning i markedet. Comunidad Valenciana der Costa Blanca hører til er blant de mest populære regionene. Tallene er basert på tinglysninger som er gjort frem til februar i år.

Den økte aktiviteten på det spanske boligmarkedet skyldes utelukkende etterspørselen etter bruktboliger, et salg som (isolert fra salget av nye boliger) har gått opp med over 50 prosent fra februar i fjor til februar i år, skriver avisen El Pais. Tall fra Instituto Nacional de Estadistica (INE) viser at markedet har vært i vekst i seks måneder på rad. Samtidig er det registrert en svak økning i prisen på eiendom, med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris som i følge den spanske eiendomsformidleren Idealista for øyeblikket ligger på 1.597 euro. De fire regionene der det selges flest boliger er Andalucia, Madrid, Catalonia og Comunidad Valenciana.


Salg blant utenlandske kjøpere opp med 26 prosent

Kjøp og salg av boliger blant utenlandske statsborgere i Spania utgjør en viktig del av markedet. I følge analyser presentert i avisen El Mundo ble det omsatt eiendom for 8,6 milliarder euro på dette markedet i 2014, over 26 prosent mer enn året før. Etterspørselen er aller størst i Comunidad Valenciana med Alicante-provinsen og Costa Blanca som det mest attraktive området.

Les: Boligprisene stiger i første kvartal

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter