Boligprisene opp med 1,8 prosent

Publisert

Boligprisene i Spania har det siste året økt med 1,8 prosent. Det viser tall fra spanske myndigheter ved Ministerio de Fomento. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen ligger dermed på 1.490 euro. Tallene er basert på taksering av eiendommer gjort i løpet av oktober, november og desember i fjor (sammenliknet med samme periode i 2014).

Det spanske boligmarkedet har de siste to årene gått fra nedgang til oppgang. I fjor ble det solgt 11,1 prosent flere boliger enn året før, en markedsvekst som er ventet å fortsette i 2016 og 2017.

Sagte men sikkert går også prisene oppover i Spania. Samtidig er det langt frem til prisnivået fra før krisen slo inn for åtte år siden (et nivå som i dag regnes for å ha ligget kunstig høyt, men som likevel brukes som referansepunkt). I følge tallene fra Ministerio de Fomento er dagens priser 29,1 prosent lavere enn de var i begynnelsen av 2008.

Les også: Forventer prisøkning på over 6 %

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter