Boligprisene opp i fjerde kvartal

Publisert

Siste kvartal i 2016 endte med en økning i spanske boligpriser på 0,8 prosent sammenliknet med året før. I følge takseringsbyrået Tinsa ser man en positiv utvikling i markedet, men med noe moderasjon i veksten. Det er ventet at kurven vil fortsette svakt oppover også i 2017.

Prisveksten på 0,8 prosent i fjerde kvartal er i følge Tinsa en konsekvens av variasjonen i det spanske boligmarkedet. Analysen som er gjengitt i avisen El País beskriver kjøp og salg av eiendom i Spania som bestående av mange forskjellige markeder som beveger seg i ulikt tempo. En stor del av disse markedene er i full vekst, mens andre har lite etterspørsel og fremdeles opplever nedgang i prisene.

Når man ser på tallene for fjerde kvartal i 2016 sammenliknet med fjerde kvartal 2015 er det regionene Catalonia, Madrid og Baskerland som har den sterkeste veksten, henholdsvis 7,2 prosent, 5,2 prosent og 4,3 prosent. Andre regioner som også ligger godt over gjennomsnittet er Kanariøyene med 2,8 prosent og Andalucia med 2 prosent.

I motsatt ende av skalaen finner vi Murcia (-4,8 prosent), Castilla y León (-3,9 prosent) og Balearene (-3,1).

Av spanske byer med høyest prisvekst kan nevnes San Sebastian med hele 12,1 prosent, etterfulgt av Bilbao med 11,6 prosent og Barcelona med 11 prosent. På listen over byer med størst negativ prisutvikling finner man León med -11,1 prosent, Murcia med -7,3 prosent Valladolid med -6,6 prosent.

Hovedtendensen i markedet beskrives alt i alt som positiv. I følge Tinsa ser man noe moderasjon i veksten. Det er imidlertid ventet at kurven vil fortsette svakt oppover også i 2017.

Les også: Økte boligpriser også i 2017 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter