Boligprisene opp i andre kvartal

Publisert

Spanske boligpriser fortsetter å stige. I følge ferske tall fra Spanias nasjonale statistikkbyrå INE økte prisnivået i gjennomsnitt med 4,2 prosent fra første til andre kvartal i år. Dersom man sammenlikner med samme tid i fjor er prisstigningen på rundt 4 prosent. Spanske tinglysingsmyndigheter (Registradores de España) har tidligere kommet med liknende analyser. Ikke siden boligboblen sprakk i 2007 har man hatt en kraftigere prisstigning i det spanske boligmarkedet.

Den økte aktiviteten i eiendomsmarkedet innebærer at byggebransjen også er tilbake i vekst, en ekspansjon på 5,4 prosent i andre kvartal sammenliknet med årets tre første måneder. Generelt har salget av boliger i Spania gått oppover fra måned til måned hele det siste året. Unntaket var juli der man så en beskjeden nedgang sammenliknet med juni, men ikke mer enn at salget bekrefter den oppadgående trenden i markedet. Blant faktorene som har bidratt til økt etterspørsel er de spanske bankene som igjen gir boliglån til kundene.

Les også: Boligprisene opp med 2,8 prosent

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter