Boligprisene opp 3,6 % i januar

Publisert

Spanske boligpriser har i gjennomsnitt økt med 3,6 prosent fra i fjor. Det viser tall fra takseringsbyrået Tinsa for januar måned. Økningen er større i storbyer enn ellers i landet, en tendens man har sett over tid. Også øygruppene Balearene og Kanariøyene ligger over gjennomsnittet, mens Costa Blanca og resten av Middelhavskysten hadde en prisvekst på rundt 3 prosent. Småsteder opplever svakest prisøkning, med 0,9 prosent.

I følge Tinsas analyser har den gjennomsnittlige eiendomsprisen i Spania totalt økt med 7,6 prosent fra bunnivået under krisen. Sammenlikner man derimot med maksimumsprisen før krisen i 2007, er prisnivået i dag 38,3 prosent lavere. Denne differansen blir noe større når man ser på markedet på Costa Blanca, Solkysten og resten av Middelhavskysten, nærmere bestemt på 47 prosent, skriver avisen El País. Mye av prisforskjellene fra før krisen skyldes at nivået den gang lå kunstig høyt (gjerne omtalt som boligboblen). Gjennomsnittsprisene på eiendom i Spania i januar i år tilsvarer prisnivået fra juni 2013.

Les også: Flere solgte boliger og høyere priser også i 2018

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter