Boligprisene bare stiger…

Publisert

Til tross for høyere renter og inflasjon er etterspørselen etter en feriebolig i Spania fortsatt høy blant utlendinger. Prisene fortsetter for øyeblikket å stige videre. Data fra flere av Spanias eiendomsportaler Idealista og Fotocasa viser at prisene i januar steg med i overkant av ett prosent.

Det er utlendingers etterspørsel etter ferieboliger i «syden» som driver prisene og etterspørselen i dette markedet.

Data fra Idealista viser at gjennomsnittsprisen pr m2 økte med 1.1% i løper av januar måned. Med det er prisene nå 14% høyere enn de de var et år tilbake. Prisene på eiendom har økt det dobbelte av inflasjonen i samme periode som var på 7%. Data fra Fotocasa har enda mer oppsiktsvekkende tall. I følge deres datasett har prisene gått opp 16.5% siste tolv månedene.

Vega Baja på Costa Blanca syd har flere småkommuner som har sett ekstreme prisøkninger siste året. Prisene har gått videre opp fra relativt lave nivåer, i det folk ser seg om etter alternative områder utenfor etablerte steder som Torrevieja og Orihuela Costa.

Algorfa, + 41%

Formentera del Segura +38,8%

Dolores +38,7%

Benijófar +31%

Alicante +14%

Torrevieja +16,1%

Orihuela +18,5%

På Costa Blanca nord er tallene generelt noe lavere. Det henger sammen med et relativt høyt prisnivå fra før av.

La Vila Joiosa +21,1%

Calpe +20%

Dénia +16,6%

Elche +8,1%

Aktører i markedet venter en viss reaksjon i løpet av 2023 på sentralbankens renteøkninger. Uansett er det mange kjøpere i markedet som kjøper uten finansiering. Disse vil stå i en bedre posisjon om et høyere rentenivå vil gjøre andre kjøpere mer nølende.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter