Boligprisene bare stiger…

Publisert

Til tross for høyere renter og inflasjon er etterspørselen etter en feriebolig i Spania fortsatt høy blant utlendinger. Prisene fortsetter for øyeblikket å stige videre. Data fra flere av Spanias eiendomsportaler Idealista og Fotocasa viser at prisene i januar steg med i overkant av ett prosent.

Det er utlendingers etterspørsel etter ferieboliger i “syden” som driver prisene og etterspørselen i dette markedet.

Data fra Idealista viser at gjennomsnittsprisen pr m2 økte med 1.1% i løper av januar måned. Med det er prisene nå 14% høyere enn de de var et år tilbake. Prisene på eiendom har økt det dobbelte av inflasjonen i samme periode som var på 7%. Data fra Fotocasa har enda mer oppsiktsvekkende tall. I følge deres datasett har prisene gått opp 16.5% siste tolv månedene.

Vega Baja på Costa Blanca syd har flere småkommuner som har sett ekstreme prisøkninger siste året. Prisene har gått videre opp fra relativt lave nivåer, i det folk ser seg om etter alternative områder utenfor etablerte steder som Torrevieja og Orihuela Costa.

Algorfa, + 41%

Formentera del Segura +38,8%

Dolores +38,7%

Benijófar +31%

Alicante +14%

Torrevieja +16,1%

Orihuela +18,5%

På Costa Blanca nord er tallene generelt noe lavere. Det henger sammen med et relativt høyt prisnivå fra før av.

La Vila Joiosa +21,1%

Calpe +20%

Dénia +16,6%

Elche +8,1%

Aktører i markedet venter en viss reaksjon i løpet av 2023 på sentralbankens renteøkninger. Uansett er det mange kjøpere i markedet som kjøper uten finansiering. Disse vil stå i en bedre posisjon om et høyere rentenivå vil gjøre andre kjøpere mer nølende.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter