Boligprisene 1,4 prosent høyere

Publisert

Prisutviklingen på det spanske boligmarkedet fortsetter på et høyere nivå enn i fjor. Det går frem av tall fra Spanias departement for utvikling, Ministerio de Fomento. Resultatet for tredje kvartal viser en årlig prisstigning på 1,4 prosent, den største siden 2008 og den andre kvartalsmessige økningen på rad etter mer enn seks år med sammenhengende prisfall. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Spania lå etter juli, august og september på 1.476 euro.

Fra andre til tredje kvartal er det lite forandring i prisnivået (Ministerio de Fomento opplyser om en reduksjon på 0,1 prosent). Den årlige oversikten bekrefter imidlertid en tydelig positiv trend. Resultatet for tredje kvartal 2015 viser en årlig prisstigning på 1,4 prosent, der den største økningen er å finne i regionene Madrid (3,5%), Balearene (3,2%), Aragón (3,1%), La Rioja (2,9%), Kanariøyene (2,4%), Navarra og Comunidad Valenciana (2,1%).

Samtidig ser man at det er stor variasjon i markedet. Mens prisene øker de fleste steder, har enkelte regioner hatt en negativ utvikling. Til sammen seks regioner står oppført med prisnedgang i tredje kvartal, hvorav to av dem nevnes spesielt; Asturias (-3,6%) og Baskerland (-1,4%).

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter