Boligmarkedet i Spania: Liten men målbar prisnedgang

Publisert

I kjølvannet av Corona-viruset ser man en svak prisnedgang på bolig i Spania. Det er de mest urbane områdene i Madrid (-4.46%) og Barcelona (-7,2%) hvor prisene har gått ned mest.

Langs kysten er prisnedgangen langt mer moderat i provinshovedstadene med -1.44% i Malaga og -2.68% for Valencia.

Noen av de faktorene som driver de endringer man ser i det spanske boligmarkedet nå:

– Lavere volum grunnet strenge karantene-tiltak store deler av siste halvår.

– Økende interesse for boliger som gir «økt livskvalitet».

– Økt bruk av hjemme-kontor bidrar til lavere etterspørsel etter sentrumsnære boliger og høyere etterspørsel steder hvor man har enklere adgang til uteareal. Man ser også en større andel søk etter boliger langs kysten og på landet.

– Spanjolene reiser denne sommeren langt mer innenlands. Og man vil med det seg at en del kjøper nye ferieboliger med tanke på utleie, da med andre spanjolers feriemål i tankene. Eneboliger med basseng og hus på landet har blitt svært ettertraktet på leiemarkedet denne sommeren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter