Bolig: Årlig prisvekst på 7,3 prosent

Publisert

Spanske boligpriser vil de neste to, tre årene få en årlig prisstigning på 7,3 prosent. Det er konklusjonen i en ny rapport fra Banco Sabadells eiendomsselskap Solvia. I storbyer som Madrid og Barcelona vil prisveksten kunne bli betydelig høyere grunnet en «naturlig» etterspørsel etter boliger og press fra utleiemarkedet rettet mot turister.

I følge Solvia er det spanske eiendomsmarkedet inne i en ny ekspansiv periode med økt etterspørsel og prisstigning. Veksten skiller seg imidlertid fra utviklingen for femten år siden som endte med boligboblen og sammenbruddet i eiendomsmarkedet i 2008. Det vises blant annet til at markedet nå beveger seg i forskjellige tempoer, avhengig av hvor man befinner seg i Spania.

Regioner som Madrid og Catalonia vil kunne få en årlig prisstigning på henholdsvis 14 og 11 prosent, mens andre steder der etterspørselen er lavere vil få en mer moderat prisvekst.

I storbyer som Madrid og Barcelona og andre populære feriesteder vil prisstigningen kunne bli betydelig høyere enn gjennomsnittet grunnet en «naturlig» etterspørsel etter boliger og press fra utleiemarkedet rettet mot turister.

I gjennomsnitt vil prisene øke med 7,3 prosent i året, til og med 2020. I samme periode vil eiendomssalget øke med mellom 7 og 8 prosent per år – frem til 564.000 solgte boliger i 2020, nytt og brukt sett under ett.

Når det gjelder det årlige behovet for nye boliger vil det være høyere en fjorårets 64.000 godkjente prosjekter. Solvia er imidlertid mer moderate enn andre aktører i markedet som har anslått opp mot 200.000 enheter per år og estimerer behovet til å ligge på rundt 110.000 boliger fordelt på forskjellige steder i landet.

Blant byene der nye prosjekter vil være mest aktuelle nevnes Madrid, Barcelona, Sevilla, Málaga, Alicante, Córdoba, Bilbao og San Sebastián.

Samtidig med veksten i markedet vil etterspørselen fra vanlige forbrukere med boliglån få økt tyngde (fra 20 til 30 prosent), mens andelen kjøp fra investorer vil bli redusert (fra rundt 15 til 10 prosent).

Les også: Forventet prisstigning på 6 prosent 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter