40% flere byggeprosjekter

Publisert

I løpet av 2016 vil antall nye eiendomsprosjekter i Spania ha økt med 40 prosent. Det mener den spanske banken BBVA. Etter årene med byggeboom og det påfølgende sammenbruddet i markedet har tilbudet av nye hus og leiligheter i flere år vært høyere en etterspørselen. Det er i ferd med å snu mener bankens eksperter. I tillegg til økt interesse fra forbrukerne, vil etterspørselen etter nye prosjekter også tilta blant investorer som igjen ønsker å plassere penger i eiendom.

Eiendomsbransjen i Spania har reist seg etter sammenbruddet i markedet for åtte år siden, men er ikke på vei mot en ny boligboble. Det er i hvert fall konklusjonen hos flere eiendomsspesialister. Den spanske avisen El País viser til analyser fra eksperter på økonomi og aktører i bransjen som alle peker i samme retning. Tross stor variasjon fra sted til sted, er det stadig større aktivitet i markedet, prisene går oppover og entreprenører er i gang med nye prosjekter.

En av aktørene avisen viser til er banken BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria). I følge bankens analyser vil antall nye eiendomsprosjekter i Spania ha økt med hele 40 prosent innen utgangen av 2016.

Etter årene med byggeboom og det påfølgende sammenbruddet i markedet har tilbudet av nye hus og leiligheter i flere år vært høyere en etterspørselen. Det er i ferd med å snu mener bankens eksperter.

I tillegg til vanlige boligkjøpere vil etterspørselen etter nye prosjekter også øke blant investorene. Med stabil vekst og prisstigning vil plassering av penger i eiendom kunne være lønnsomt. Det vises også til at utleieprisene i Spania stadig går oppover.

De positive tallene skyldes at boligmarkedet har vært i stabil vekst i lengre tid, en trend ekspertene mener vil fortsette. Samtidig fryktes det ingen ny boligboble. Utviklingen er mer forsiktig enn før, veksten stabil og prisøkningen mer moderat. El Pais viser til prognoser fra spanske myndigheter (Ministerio de Economía) som tilsier at markedets omsetning i 2016 vil utgjøre 4,3 prosent av Spanias bruttonasjonalprodukt.

BBVA kom også tidligere i år med klare prediksjoner om vekst i boligmarkedet. I bankens siste tilstandsrapport «Situación España» er det beregnet en økning i salg av boliger på 3,4 prosent i 2016 og 3,3 prosent i 2017.

Les: Økt satsing på eiendom i Spania

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter