20 prosent flere solgte boliger i Spania

Publisert

Boligsalget i Spania fortsetter å øke. Ved utgangen av august hadde antallet overtagelser gått opp med over 20 prosent sammenliknet med i fjor. I følge det spanske statistikkbyrået INE ble det registrert totalt 35.501 nye transaksjoner. Det tilsvarer en økning på over 7 prosent fra juli og er den åttende måneden på rad med salgsøkning.

Noe av grunnen til den markante økningen i augustsalget skal være at mange transaksjoner hadde hopet seg opp fra juli. I sommer falt det en dom i spansk høyesterett som forpliktet enkelte banker til å endre betingelsene for forsinkelsesrenten på boliglån, betingelser som ble ansett for å krenke forbrukerrettigheter.

Dermed ble mange boliglånssalg som skulle vært gjennomført i juli satt på vent til august og september. Som følge av utsettelsene registrerte man i juli en økning i salget på skarve 1,1 prosent, mens augustsalget økte med hele 20,3 prosent, skriver avisen El País.

Les også:

Fortsatt prisvekst i boligmarkedet

40% flere byggeprosjekter

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter