11% vekst i boligmarkedet

Publisert

Det spanske boligmarkedet vokste med 11,1 prosent i 2015. Altså 11.1% større omsetning. Dette er den største økningen på åtte år. Det viser tall fra det nasjonale statistikkbyrået INE. Totalt kan man nå se tilbake på 16 måneder med sammenhengende vekst i markedet. Bare i desember gikk salget opp med 6,8 prosent. Utviklingen snudde fra negative til positive tall i 2014 da boligsalget økte med 2 prosent. I følge ekspertene er eiendomssektoren i Spania nå sunnere og mer stabil enn tidligere. Samtidig er det verdt å merke seg at det kun selges en tredjedel av det man gjorde for ti år siden.

I følge tall fra Instituto Nacional de Estadística (INE) ble det totalt solgt 354.132 boliger i Spania i fjor, 11,1 prosent mer enn i 2014. I forhold til folketallet var det regionen Comunidad Valenciana der Costa Blanca hører hjemme som sammen med Balearene hadde flest salg (henholdsvis 1.322 og 1.177 salg per 100.000 innbyggere).

I absolutte tall var det imidlertid Andalucía som hadde flest boligsalg, etterfulgt av Catalonia, Comunidad Valenciana og Madrid. Regionene med lavest aktivitet var La Rioja, Castilla y León og Navarra. Sistnevnte region er den eneste som hadde negative tall i 2015, en salgsnedgang på 1,7 prosent. Den største økningen i salget fant man i Baskerland (17,2 prosent) og Aragón (16,6 prosent).

Eiendomssektoren i Spania er nå sunnere og nyter større stabilitet enn tidligere, skriver avisen El País. Samtidig bemerkes det at dagens salg kun utgjør en tredjedel av nivået for ti år siden. Det bygges fremdeles lite nytt og antallet nye boliglån er fremdeles beskjedent sammenliknet med før finanskrisen i 2008.

 

Les også:

Betalt for mye skatt på boligkjøpet?

Hvordan blir boligmarkedet i 2016?

Økt aktivitet i byggebransjen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter