10 til 20 år gamle leiligheter dyrest

Publisert

De dyreste leilighetene på det spanske boligmarkedet er mellom 10 og 20 år gamle. Det viser beregninger fra eiendomsselskapet Pisos.com. Selv om pris ikke utelukkende påvirkes av leilighetens alder (beliggenhet kan være vel så viktig) viser beregningen en klar tendens. Til sammenlikning er de rimeligste leilighetene på markedet de som ble bygget for 30 til 50 år siden.

Året en leilighet ble bygget har gjerne betydning for dens forfatning. At nye leiligheter som knapt nok er brukt ikke er de dyreste regnes kanskje derfor som overraskende, skriver eiendomsselskapet Pisos.com. Gjennomsnittsberegninger basert på kjøp og salg av leiligheter gjennom nevnte selskap viser imidlertid at prisene er høyest for leiligheter som er mellom 10 og 20 år gamle. De dyreste boligene av denne typen er å finne i Baskerland med en pris på 352.316 euro (nærmere 3,3 millioner kroner).

Samtidig påpekes behovet for å nyansere bildet. Antall kvadratmeter og beliggenhet er også av betydning. For eksempel er leiligheter som befinner seg i sentrale strøk i populære byer alltid blant de dyreste. Byggene man finner i slike strøk er gjerne over 50 år gamle. Gjennomsnittsprisen på slike leiligheter i Madrid er på 342.500 euro (ca. 3,2 millioner kroner). At det handler om er sentrumsstrøk i en storby er avgjørende for prisnivået. Det blir tydelig når man ser på leiligheter av samme årgang i mer avsidesliggende regioner som La Rioja der prisen på en tilsvarende bolig er på kun 97.084 euro (ca. 900.000 kroner).

Tendensen er likevel klar. Hus på mellom 10 og 20 år befinner seg jevnt over på et prisnivå som ligger høyere en for eksempel de nyeste leiligheten på under 5 år, eller de som er 30 til 50 år gamle. I sistnevnte kategori finner man forøvrig de rimeligste tilbudene, med de absolutt billigste prisene i regionen Castilla-La Mancha.

 

30 til 50 år gamle leiligheter selges mest

Leiligheter i hus som ble bygget for mellom 30 og 50 år siden dominerer markedet. Hele 26 prosent av Pisos.com´s omsetning gjelder denne typen eiendommer. Til sammenlikning utgjør leiligheter på 50 år eller mer rundt 7 prosent av markedet, mens leiligheter som er under 5 år gamle utgjør 11 prosent.

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter