Tenerife skal få lokaltog

Publisert

Det er over 20 år siden man for første gang for allvor begynte å snakker om å bygge en toglinje fra Tenerifes hovedstad Santa Cruz til syd på øya hvor turistindustrien er størst i byer som Los Cristianos. Temaet er igjen fremme og prosjekter mangler nå «bare» to ting. Det er noe usikkerhet om tre traseer syd på øya. Det andre man mangler er de 2.4 milliarder Euro prosjektet er forventet å koste.

I 2017 sa den regionale presidenten at 2019 blir året når man begynner å ekspropiere de totalt 615 privateide tomtene man trenger å ta over for å bygge toglinjen. Når toglinjen er i gang vil den gi 190 nye arbeidsplasser. Byggingen vil gi jobb til rundt 4.000 personer på Tenerife.

Tenerife er Kanariøyenes største øy i areale med svært variert geografi. Spanias største fjell, Teide, ligger midt på øya og selv om Tenerife har to flyplasser, syd og nord på øya. Tar turen mellom disse to flyplassene lengre tid enn mange liker, et problem toglinjen vil løse. Toglinjen vil også gjøre det langt enklere for turistene, som primært reiser til Los Cristianos og Playa de las Americas, å utforske den vakre øya mer.

Prosjektet for å bygge tog på naboøya, Gran Canaria, har også pågått i årtier.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter