Rekordvarme på Kanariøyene denne sommeren

Publisert

Værmeldingen for Kanariøyene denne sommeren sier «varmt og tørt». Meterologer fra det spanske instituttet AEMET sier varmluft strømmer ut vestover fra Afrika samtidig som stabilt lufttrykk gjør at luftmassene beveger seg lite. Samtidig er det en «anti-syklon» rundt Azorene som bidrar til økende temperatur på Kanariøyene.

Temperaturene er allerede over det normale for denne tiden av året. Metrologene sier at det er flere faktorer som peker på nok en rekordvarm sommer. Våren var varmere enn vanlig på Kanariøyene og kom det mindre nedbør en normalt.

– Høye temperaturer på våren etterfulgt av høye temperaturer på denne tiden av året betyr at det er mer og økende varme på vei sier en talsmann for AEMET.

I mai så man snitt-temperaturer opptil 2.7 varmegrader over det som er vanlig for måneden.

I juni har man har allerede sett flere tropenetter hvor temperaturen ikke har gått under 20 grader.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter