Gran Canaria Gran Canarias Venezia, Puerto de Mogan

Gran Canarias Venezia, Puerto de Mogan

-

- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Gran Canaria har mange utfluktsmål å presentere. En av de aller mest billedskjønne er den gamle fiskelandsbyen Puerto de Mogan på ferieøyas sør vestre side. Den lille byen kalles ”Gran Canaria eller Spanias Venezia.

Bakgrunnen for benevnelsen ”lille Venezia” kommer av at det går en liten kanal gjennom byen. En kanal som i høyeste grad bidrar til den sjarme som preger Puerto de Mogan. Et annet særtrekk er det faktum at klimaet er blant det aller beste i verden. Stabilt varmt mellom 20-30 grader celsius med en mild sjøbris gjør livet godt å leve om det så kun bare er for en dagsutflukt. Sola står tidlig opp og sklir ned i havet rekordsent på disse trakter av verden.

Puerto Morgan - Gran Canaria

Idyllisk perle
Det var på 70-tallet at spanske turistmyndigheter fant ut Puerto de Mogan skulle forvandles fra en litt slitt, liten fiskelandsby til en idyllisk perle for både fastboende og turister. De som så byen potensial skal ha takk i ettertid. Byplanleggerne og andre involverte lykkes godt med sitt arbeid, som ble avsluttet på slutten av 80-tallet.
Det er forbudt å bygge hus høyere enn tre etasjer i Puerto de Mogan. Arkitekturen, den lave bygningsmassen bidrar til det pittoreske, det vakre der man rusler rundt i trange gater med bougainvilleaen hengende i alle sin fargeprakt. Høyreiste palmer, hibiscus og såkalte paradis blomstrer, forsterker inntrykket av skjønnhet.
Byens lille sentrum er bygd rundt fiskehavnen og marinaen. Havna er delt i to – en for yrkesfiskere og en for fritidsbåter. Det finnes over 200 plasser for private båter. Yrkesfiskerne sørger for at det lokale markedet blir tilfredsstilt med fisk, men en del går også til eksport. Spesielt gjelder dette tunfisk og en del skalldyr.

Puerto Morgan - Gran Canaria
Puerto Morgan – Gran Canaria

Må bruke beina
Restaurantene og kafeene ligger som perler på en snor, der du kan få tradisjonell ”menu del dia” eller et mer luksuriøst måltid. Her er det noe for enhver gane og lønnskonto. Billige kinesiske restauranter, spisesteder med internasjonal meny og små barer med spansk kost. Bare det å sitte og nippe til en liten øl, et glass vin eller kopp kaffe og se på yachtene som ligger der og dupper som kjempestore svaner er lise for sjelen. Ro preger byen siden du kun kan kjøre bil frem til oppmerkede parkeringsplasser. Du må ta beina fatt skal du utforske byens indre liv.

Kanalen knytter havnen og resten av byen sammen. Stranda ligger der innbydende med sine oransje solsenger. I bakgrunnen finnes forretninger og enda flere vannhull. De siste åtte årene er stranda renovert. Det er hentet småkornetsand fra Sahra, som ligger der og funkler mellom bøtter, spader og smårollinger. De voksne ligger henslengt i vanlig solpositur og kan ikke bedre ha det. Ønsker du en mer aktiv ferie, så er ikke det noe problem. Vannscootere, paragliding, kanoer, snorkling er noen av tilbudene. En gul ubåt, med glassbunn sik at du kan se naturens mange mysterier under vann, er et annet populært alternativ som mange benytter seg av.

Puerto Morgan - Gran Canaria
Puerto Morgan – Gran Canaria

Mange muligheter
Ganske mange ankommer Puerto de Mogan med siktemålet å være der noen timer. Byen ligger kun en halvtimes kjøring fra travle Playa del Ingles, men en del velger også å bo i Puerto de Mogan. Det finnes nemlig et godt utvalg av overnattingsmuligheter. Her kan du velge privat innkvartering, leie leilighet eller hus. Noen netter på The Hotel Club de Mar eller Hotel Cordial Playa Mogan er heller ikke å forakte.

En rekke charterturister velger stillferdige Puerto de Mogan fremfor de mer velkjente turistmaskinene på Gran Canaria. Ønsker man å slå ut håret, ta seg en danseaften på byen ligger velkjente Puerto Rico der bare et langt steinkast unna, så det er ingen grunn til abstinens for de som ønsker å være nattens konger for en stakket stund.

I tillegg til dagsturistene og charterfolket er det en del seilere som ankrer opp i havnen. Du vil også registrere noen kunstnere, ex. hippier og brunbarkede fiskere i gatene i Puerto de Mogan. Til sammen bidrar de alle til at du trives, og husk at det er marked hver fredag. Da lønner seg å stå tidlig opp for å finne parkeringsplass og de aller beste tilbudene!

Følg oss

20,228FansLike
0FollowersFollow
208FollowersFollow

Transport til og fra flyplassen

Flytog til Alicante-flyplass prioriteres

Flyplassen i Alicante får egen togforbindelse. Den spanske regjeringen...

Murcia flyplass Covera (RMU) – Transport, leiebil, taxi og busstransport

Murcia flyplass Corvera ligger like utenfor Murcia by, en...

Alicante flyplass utvides med ny rullebane

Alicante-Elche flyplass El Altet skal få en rullebane til....

Norwegian setter Max-flyene på bakken – kansellerte avganger fra Malaga

Etter to liknende ulykker med Boeings nye 737 Max...

Anmeldt for ulovlig flyplass-kjøring

En mann ble stoppet av politiet i...

Ekspressbuss fra Albir til Alicante

En ny busslinje er opprettet mellom Albir og togstasjonen...

Ny togterminal ved Malaga flyplass

Nylig åpnet den nye undergrunnstasjonen på flyplassen i Malaga....

Alicante Flyplass (ALC)- Guide og info om transport, leiebil, taxi og busstider

Alicante flyplass eller Alicante–Elche Airport som en offisielt heter er...

Alicante flyplass – beste i Europa

Blant 1960 flyplasser er Alicante flyplass kåret til Europas...

Malaga Flyplass (AGP) – Guide og info om transport, leiebil, taxi og busstider

Malaga flyplass - Málaga–Costa del Sol Airport Like syd for Malaga...

Gran Canaria Las Palmas flyplass (LPA) – Transport, leiebil, taxi og busstider

Gran Canarias flyplass har direkteavgang fra de fleste større...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Papirutgaven SpaniaPosten

Festivaler og spanske fiestas

Slik er den spanske julen

I Spania betyr jul først og fremst tid med...

Sevilla – Feria de Abril

Det som opprinnelig var en tredagers markedsfest varer nå...

Quesadas store sommerfestival

Quesada er Rojales internasjonale bydel og i juli og...

Hogueras i Alicante 21.-22. juni 2019

Årets fiesta begynner fredag 21. juni, gater stenges av...

Juni-fiesta i Spania – Alfombras de Aserin

Tradisjonen med å dekke gatene med et fargerikt mønstret...

Altea i september – byens viktigste fiesta: Moros y Cristianos

I av september feirer man i Altea byens viktigste...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Relaterte sakerRELATED
Recommended to you