Gran Canarias Venezia, Puerto de Mogan

Publisert

Gran Canaria har mange utfluktsmål å presentere. En av de aller mest billedskjønne er den gamle fiskelandsbyen Puerto de Mogan på ferieøyas sør vestre side. Den lille byen kalles ”Gran Canaria eller Spanias Venezia.

Bakgrunnen for benevnelsen ”lille Venezia” kommer av at det går en liten kanal gjennom byen. En kanal som i høyeste grad bidrar til den sjarme som preger Puerto de Mogan. Et annet særtrekk er det faktum at klimaet er blant det aller beste i verden. Stabilt varmt mellom 20-30 grader celsius med en mild sjøbris gjør livet godt å leve om det så kun bare er for en dagsutflukt. Sola står tidlig opp og sklir ned i havet rekordsent på disse trakter av verden.

Puerto Morgan - Gran Canaria

Idyllisk perle
Det var på 70-tallet at spanske turistmyndigheter fant ut Puerto de Mogan skulle forvandles fra en litt slitt, liten fiskelandsby til en idyllisk perle for både fastboende og turister. De som så byen potensial skal ha takk i ettertid. Byplanleggerne og andre involverte lykkes godt med sitt arbeid, som ble avsluttet på slutten av 80-tallet.
Det er forbudt å bygge hus høyere enn tre etasjer i Puerto de Mogan. Arkitekturen, den lave bygningsmassen bidrar til det pittoreske, det vakre der man rusler rundt i trange gater med bougainvilleaen hengende i alle sin fargeprakt. Høyreiste palmer, hibiscus og såkalte paradis blomstrer, forsterker inntrykket av skjønnhet.
Byens lille sentrum er bygd rundt fiskehavnen og marinaen. Havna er delt i to – en for yrkesfiskere og en for fritidsbåter. Det finnes over 200 plasser for private båter. Yrkesfiskerne sørger for at det lokale markedet blir tilfredsstilt med fisk, men en del går også til eksport. Spesielt gjelder dette tunfisk og en del skalldyr.

Puerto Morgan - Gran Canaria
Puerto Morgan – Gran Canaria

Må bruke beina
Restaurantene og kafeene ligger som perler på en snor, der du kan få tradisjonell ”menu del dia” eller et mer luksuriøst måltid. Her er det noe for enhver gane og lønnskonto. Billige kinesiske restauranter, spisesteder med internasjonal meny og små barer med spansk kost. Bare det å sitte og nippe til en liten øl, et glass vin eller kopp kaffe og se på yachtene som ligger der og dupper som kjempestore svaner er lise for sjelen. Ro preger byen siden du kun kan kjøre bil frem til oppmerkede parkeringsplasser. Du må ta beina fatt skal du utforske byens indre liv.

Kanalen knytter havnen og resten av byen sammen. Stranda ligger der innbydende med sine oransje solsenger. I bakgrunnen finnes forretninger og enda flere vannhull. De siste åtte årene er stranda renovert. Det er hentet småkornetsand fra Sahra, som ligger der og funkler mellom bøtter, spader og smårollinger. De voksne ligger henslengt i vanlig solpositur og kan ikke bedre ha det. Ønsker du en mer aktiv ferie, så er ikke det noe problem. Vannscootere, paragliding, kanoer, snorkling er noen av tilbudene. En gul ubåt, med glassbunn sik at du kan se naturens mange mysterier under vann, er et annet populært alternativ som mange benytter seg av.

Puerto Morgan - Gran Canaria
Puerto Morgan – Gran Canaria

Mange muligheter
Ganske mange ankommer Puerto de Mogan med siktemålet å være der noen timer. Byen ligger kun en halvtimes kjøring fra travle Playa del Ingles, men en del velger også å bo i Puerto de Mogan. Det finnes nemlig et godt utvalg av overnattingsmuligheter. Her kan du velge privat innkvartering, leie leilighet eller hus. Noen netter på The Hotel Club de Mar eller Hotel Cordial Playa Mogan er heller ikke å forakte.

En rekke charterturister velger stillferdige Puerto de Mogan fremfor de mer velkjente turistmaskinene på Gran Canaria. Ønsker man å slå ut håret, ta seg en danseaften på byen ligger velkjente Puerto Rico der bare et langt steinkast unna, så det er ingen grunn til abstinens for de som ønsker å være nattens konger for en stakket stund.

I tillegg til dagsturistene og charterfolket er det en del seilere som ankrer opp i havnen. Du vil også registrere noen kunstnere, ex. hippier og brunbarkede fiskere i gatene i Puerto de Mogan. Til sammen bidrar de alle til at du trives, og husk at det er marked hver fredag. Da lønner seg å stå tidlig opp for å finne parkeringsplass og de aller beste tilbudene!

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter