Nye jordskjelv på Kanariøyene

Publisert

De siste dagene er det registrert økt seismisk aktivitet på øya El Hierro, den minste av Kanariøyene.

De siste dagene er det registrert økt seismisk aktivitet på øya El Hierro, den minste av Kanariøyene.

Mandag 25. juni hadde øya hele 238 jordskjelv i løpet av 24 timer. De største skjelvene ble målt til 3,8 på Richters skala. Aktiviteten fortsatte med nye skjelv utover tirsdagen.

I følge eksperter er det for tidlig å si om dette er normale utslag eller om man er vitne til starten på ny vulkansk aktivitet. Myndigheten på øya har inntil videre ikke foretatt evakueringer men avventer situasjonen.

Det er nå snart ett år siden det ble registrert ny seismisk aktivitet i dette området. Mellom juli og august 2011 hadde øya hele 4000 skjelv. Frekvensen på jordskjelvene og intensiteten økte utover i september. Lokale myndigheter valgte da å evakuere deler av befolkningen på grunn av frykt for jordras og vulkanske utbrudd. I november endret den seismiske aktiviteten form og man kunne se tegn på undersjøisk vulkansk aktivitet utenfor kysten av El Hierro.

Av Ole C. Glad

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter