Kanariøyene blir «trygg destinasjon» med helsepass for reisende denne sommeren

Publisert

Kanariøyene blir den første regionen hvor kan reiser vil kunne «sertifiseres» som «trygge» ved hjelp av ett digitalt helsepass.

Det var direktør for WTO (World Tourism Organization), Zurab Pololikashvili, som ga pressen nyheten sammen med Kanariøyenes-turistminister Yaiza Castilla. Målet er å la de reisende ha ett digitalt sertifikat på mobiltelefonen sin, som bekrefter at de er friske og dermed kan reise.

Det er ikke spesifisert hverken hvor dette første flyet skal reise til, ei heller fra hvor. Det eneste man har sagt til pressen er at turistene skal få komme i juli.

Det er ett spansk selskap som står bak mobil-applikasjonen som har fått mye PR ut av turistmyndighetenes kunngjøring.

Allerede i midten av april tok politisk ledelse på Kanariøyene til orde for å få turismen åpnet igjen ved bruk av “Helse-sertifikat”. Lederen for myndighetene på Fuerteventura sendte da en formell appell til regjeringen i Madrid om at turister skal få reise til Spania om de kan fremvise en lege-attest på at man er fri for Covid-19 viruset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter