Gran Canaria og Fuerteventura har Kanariøyenes mest dødelige stender

Publisert

12 døde bare i Las Palmas på Gran Canaria gjør hovedstaden til en av de mest ulykkes-besatte destinasjonene på Kanariøyene.

Etter å ha registrert drukningsulykker og andre typer hendelser med dødelig utfall på strendene og i sjøen på Kanariøyene og andre av øyene er det enkelte strender som skiller seg ut på Fuerteventura og Gran Canaria.

Pajara syd på Fuerteventura skiller seg ut med hele 13 dødelige ulykker bare siden 2017. Og året før døde 9 personer her. På andreplass kommer Las Palmas på Gran Canaria med 12 døde etter ulykker i strandsonen.

Det er Sebastian Quintana som er tilknyttet platformen “Canarias 1500km med kystline” som har registert dødelige ulykker og knyttet de til 131 strender på Kanariøyene for å enkelt å fastslå hvor ulykkene kommer tettest.

Flest drukninger er det på Costa Calma på Fuerteventura med fem døde etterfulgt av Las Canteras og El Confital på Gran Canaria med tre døde og Puerto de la Cruz på Tenerife med tre døde.

Statistikken må ses i lys av antallet badende på strendene, noe som kan være med å forklare det høye antallet forulykkede i Las Palmas. Det er dessverre ganske vanlig at spesielt eldre menn forulykker på strender i turistområdene. De dør ofte som følge av hjertesvikt i sammenheng med fysisk aktivitet knyttet til bading og svømming. Mange undervurderer også sterke strømmer på steder hvor de ikke kjenner forholdene godt nok.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter