Fler enn tusen “kongeslanger” fanget på Gran Canaria

Publisert

Da man i 2008 begynte å fange inn slangene fant man i løpet av ett år 131 individer. Til nå i år har man fanget over 1000 Kalinforniske kongeslanger på Gran Canaria.

Alt tyder på at slangebestanden øker og man antar det nå er rundt 30.000 individer på øya. Området med mest tetthet slanger er La Data fjellet og San Bartolomé de Tirajana.

Slange-arten som naturlig hører hjemme i det nordlige Mexico og deler av det sydlige USA har trolig kommet til Gran Canaria som et kjæledyr. Men de har blitt sluppet ut i naturen. Slangen trives godt i det klima man har på Kanariøyene og formerer seg til nivåer hvor den skaper problemer for den naturlige fauna på øya.

Kalifornisk kongeslage spiser i hovedsak smådyr som rotter, mus, firfisler etc.

Myndighetene på Gran Canaria har laget en egen app for at folk som ser slangene på øya enkelt kan varsle om dette så de uvelkomne gjestene kan bli fanget.

Slange på supermarked på Gran Canaria

Fant slange i Albir

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: