Fiesta i Arguineguín og Playa de Mogán 6-29. juli – Virgen del Carmen

Publisert

I Arguineguín og Playa de Mogán  feirer man som så mange steder i Spania sjøfarernes skytshelgen i juli. I kommuner med lange maritime tradisjoner har festivalen vært viktig for å be om beskyttelse og hell på det farefulle middelhavet samtig minnes de som aldri kom hjem igjen.

Fiesta i Arguineguín 7. juli og 16. juli

Virgen del Carmen er en av de viktigste fiestas som markeres i byer med sterk tilknyting til havet. Nå i juli markerer man ”sjømennenes” skytshelgen. Det blir religiøse opptog og masse aktiviteter for barna og mye mer.  Høydepunktet for mange blir 7. juli i Arguineguín da blir jomfruen vært ut av kirken og opptåget tar henne med ned til havnen hvor Maria-dukken får bli med ut på sjøen. 16. juli er det igjen tid for en prosesjon. Denne gangen går opptoget i Arguineguín på formiddagen og Playa de Mogán med gudstjeneste og prosesjon ettermiddagen.

Opprinnelsen til festivalen for ‘Virgen del Carmen’ (Jomfru Carmen) ligger i tidligere Karmelittordenen, grunnlagt i det trettende århundre og senere spredt over hele Europa.

I 1609 bestemte kirken seg for å dedikere den 16. juli til sin skytshelgen, Virgen del Carmen. I 1901 ble ”Virgen del Carmen” erklært skytshelgen for den spanske marinen og ble utvidet til beskytter alle typer av marine-relaterte grupper som fiskernes organisasjoner, som, faktisk, er nå ansvar for å organisere feiringen i kystbefolkningen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter