Færre turister bruker mere penger på Kanariøyene

Publisert

Kanariøyene mistet 462.308 turister i 2018. Samtidig økte inntektene fra denne bransjen med 334 millioner Euro. Turistene som kommer legger fra seg mere penger på hoteller, ferieleiligheter og restauranter.

Kanariøyene mottok i 2018 13.75 millioner besøkende turister fra utlandet. Nedgangen i volumet er på 3.3% sammenliknet med året før. Årsakene til nedgangen er sammensatte. Den klassiske “sol og strand” turisten kan nå også velge Tyrkia, Tunis og Egypt. Disse landene unngikk mange i stor grad tidligere etter flere angrep på turister og bomber på fly.

Situasjonen er nå mer normal i disse land som kjemper med Spania om samme typen turister som primært søker varme og fine strender. Hotelleierne i Spania satte i denne, for dem gode perioden, opp prisene noe som også gjør at mange synes prisene på Kanariøyene har blitt vel høye.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter