Færre reiser til Gran Canaria

Publisert

Nye publiserte tall viser at antallet turister som reiste til Spania økte med 0.5% i september måned, samtidig gikk antallet besøkende til Gran Canaria ned med  hele 6%.

8.9% turister reiste til Spania i september måned. Dette er 0.5% flere samme periode et år tilbake. Alarmerende er det å se at antallet som besøker Kanariøyene er ned.

Turistene har vendt tilbake til Tyrkia, Tunis og Marokko etter flere sesonger hvor terrorangrep gjorde at Spania ble sett på som eneste “sikre” vinterdestinasjon for mange typer turister som primært søker sol og strand. Kanariøyene er i mer direkte konkurranse med slike destinasjoner enn fastlands-Spania noe som i stor grad forklarer nedgangen i turistsektoren på Kanariøyene.

Nordmenn som frekventerer Gran Canaria sier prisene har steget mye her siste årene. Noe som kan henge sammen med mindre konkurranse i vinterhalvåret og generelt mange turister til Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter