Anfi del Mar «mister Tauro-stranden»

Publisert

Det spanske kystverket «Costas» har fratatt konsesjonen Anfi-gruppen har hatt over Tauro-stranden. Stranden vil nå bli offentlig område. Nøyaktig hva som vil skje med stranden vil kystverket beslutte på et senere tidspunkt.

Dette skjedde etter at gruppen, i følge myndighetene hadde opptrått «skamløst» ved å ikke følge myndighetens tidligere pålegg og i forbindelse med et forsøk på å utvide stranden, prøve å «bytte» bort deler av stranden de faktisk ikke selv eier eller selv disponerer.

Det har lenge vært problemer knyttet til Tauro stranden. Sentralt i saken er Tauro-gruppens ønske om å utvide stranden fra å være 180 meter lang til å bli 280 meter lang. Bredden skulle også økes fra 18 til 50 meter. Meningen var å fylle på med strand fra Las Canteras stranden i Las Palmas, men man besluttet å importere strand fra Vest-Sahara (Okkupert av Marokko). Resultatet var store miljøskader og flere rettsaker.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter