Private helseforsikringer i Spania

Publisert

Spania er et av de tryggeste landene i Europa for turister, og norske statsborgere har rett til gratis medisinsk behandling og sykehusopphold. Det spanske helsevesenet er et av verdens aller beste, men har de siste årene fått noen riper i lakken etter at flere sykehus har nektet gratis legehjelp til turister fra EU som ikke har hatt de riktige papirene det vil si Europeiske helsetrygdtgodt E112 eller medlemskap i den spanske folketrygden, seguridad social.

Fordeler med privat helseforiskring i Spania

For mange gir det en grunnleggende trygghet i å vite at men får medisinsk hjelp og behandling ved ulykker og sykdom, og mange har derfor valgt å tegne privat reise- og/eller helseforsikring. Dessuten øker helseturismen ved at stadig flere nordmenn finansierer sine operasjoner gjennom private helseforsikringer. De vanligste behandlingstypene er først og fremst tannbehandling, fot, øye og plastisk kirurgi. Private sykehus i Spania har også økt pågang av nordmenn som ønsker rygg eller prostata operasjoner.

Hvor mye koster en privat helseforsikring i Spania?

Du kan enkelt se hva det vil koste deg via en web-tjeneste. Ved å oppgi basis detaljer, som region, alder og kjønn for du opp alternativer fra flere forsikringsselskaper som tilbyr privat helseforsikring i Spania. Og du ser de forskjellige dekningene de samme selskapene tilbyr så du kan velge bedre / dårligere dekning for så å betale mindre eller mere pr måned. Tjenesten heter isalud.com

Du kan også se pris online med Spanias største levandører av privat helseforsikring. Det finnes forsikringer fra 20 Euro pr måned. De største forssikringsselskapene er: Caser, Sanitas og DKV. Disse selskapene har ett nettverk over hele Spania av enten egne klinikker eller klinikker som er dekket av deres forsikring.

Å velge en privat helseforsikringplan trenger ikke å være komplisert. Men for å ta en riktig avgjørelse er det viktig å vite hvilke spørsmål man bør stille.

Hva de private helseforsikringene dekker varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Normalt dekker helseforsikringene utgifter til sykehusopphold, hjemtransport, behandling hos psykolog og fysioterapeut, og rehabilitering. Forskjellen på forsikringen er hvor mye av f.eks. selve behandlingen som er dekket uten eller med egenandel.

De fleste private helseforsikringer dekker også akutte helse-behov ved reisen utenfor Spania.

De som ikke har privat helse eller reiseforsikring må benytte seg av det offentlige helsevesenet i Spania dersom de ikke vil betale ut av egen lomme. Dette er vanligvis ikke et problem. Ifølge de private sykehusene SpaniaJournalen har snakket med i forbindelse med sitt geriatri-spesial kommer nesten alle nordmenn til Spania med privat forsikring. Sykehusene melder at mange norske turister har forsikring gjennom jobben, mens de fastboende nordmennene på Costa Blanca vanligvis har privat helseforsikring gjennom spanske forsikringsselskaper.

Når man sier opp sin private helseforsikring må dette meldes skriftlig og med to måneders varsel. Dette er et juridisk krav i Spania.

Dersom man vurderer å bytte forsikringsselskap, er det derfor viktig at man allerede nå kontakter ulike forsikringsselskap for å hente inn informasjon om tilbud og vilkår. Dermed vil man ha tid til å sette deg inn i forsikringsbetingelsene og være i stand til å ta en informert avgjørelse før i slutten av oktober.

Under spansk lov vil man ha signert en ett års kontrakt som går fra 1. januar til 31 desember.

Vi anbefaler at man bruker listen under til å sammenligne helseforsikring planer før man tar en endelige beslutning. Listen inneholder en rekke viktige spørsmål man bør stille før man velger en privat helseforsikring, men det understrekes at dette selvfølgelig ikke er en fullstendig oversikt.

Spørsmål du bør stille deg selv når du velger privat helseforsikring i Spania

Hvor mye må jeg betale for medisinsk behandling?

Hvilke andre fordeler er inkludert?

Må jeg ringe legen min før jeg drar til akuttmottaket?

Hva skjer dersom jeg blir tatt syk når jeg er bortreist?

Må jeg betale egenandel for behandlinger?

Dekker forsikringen legekonsultasjoner, røntgen og andre analyser?

Finnes det unntak i dekningsgraden i forsikringsavtalen, for eksempel ved lengre reiser eller utenlandsopphold?

Finnens det en venteperiode før jeg er fullt dekket?

Finnes det begrensninger i forsikringen grunnet pre-eksisterende sykdomsforhold?

Er tannpleie inkludert i min helseforsikring?

Sies helseforsikringen automatisk opp når jeg når en viss alder?

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter