Nytt “residencia” kort

Publisert

Det store grønne A4 arket som erstattet residencia kortet i hovedsak den spanske staten sluttet å sende ut i 2005 får nå et alternativt format. Det nye beviset på at man er bosatt (resident) i Spania er i et langt mer praktisk format. Med sine 8.6cm x 5.4cm er sertifikatet tilpasset en størrelse hvor det passer bedre i lommebøker og det vil bli plastbelagt for å tåle at man har det med seg, forteller en talsmann for Policia Nacional.

Sertifikatet er en bekreftelsen på at man som utlending er bosatt i Spania og dermed registrert i innenriksdepartementets register over utlendinger bosatt i Spania. Registreringen utføres ved nærmeste utlendingskontor (extranjeria) eller hvor man ikke har det, hos Policia Nacional. Registreringen blir utført og bekreftet på stedet, så lenge man har med seg det nødvendige papirer: Bekreftelse på registrering ved det lokale rådhuset (empadramiento), spansk personnummer (NIE), pass m. kopi, samt kvittering på betalt gebyr (ca €10 Euro) i form at et “Modelo 790” skjema med kvitteringsstempel fra banken.

Ingen foto-id
Det nye “kortet” vil ikke inneholde noe bilde av vedkommende. På grunn av internasjonale lover kan den spanske stat ikke utstede foto-id av andre lands borgere. I praksis betyr det at nordmenn som bor i Spania men som ennå ikke har fått “vekslet” sitt norske førerkort til spansk versjon fortsatt må ha med sitt pass som foto-id. Norsk førerkort eller bankkort godkjennes ikke som ID av alle i Spania.

Ordningen med den nye utgaven av sertifikatet prøves nå ut i Castilla Leon, og vil etter det bli introdusert i resten av Spania region for region.


Les også:

Slik får du stemmerett i Spania
Utlendingskontoret er åpnet i Altea

Slik rammes du ikke av kildeskatten

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter