NRK åpner for streaming i utlandet

Publisert

1. april 2018 innførte EU nye regler for streaming av tv, radio og musikk på kryss av landegrensene. Dette åpnet opp for internasjonal bruk av tjenester som Netflix, TV2 Sumo og Spotify. Med det ble det enklere for abonnenter og seere å se de samme programmene hjemme som på reise i andre EU land.

NRK slutter seg til TV2 og åpner for streaming i utlandet – å se norsk tv i utlandet blir med det enklere.

TV2 var raske med å åpne opp sine tjenester sammen med Canal Digital, TVNorge og TV3. NRK valgte i første omgang å «vente å se». EUs portabilitetsordning var i utgangspunktet ikke innlemmet i EØS avtalen noe som har gitt norske aktører valgfrihet.

NRK har denne våren valgt å følge. Stats-kanalen har gjort avtaler med de norske distributørene så man nå kan få hele NRKs tilbud som del av pakker fra leverandører som Canal Digital. Dette inkluderer internasjonal sport og utenlandske filmer sendt på NRK.

NRK har en egen mobil-app som gir tilgang til sendingene. Så med en HDMI kabel eller trådløst signal kan man bruke mobiltelefonen eller en tablet for å se NRKs sendinger mens man er på ferie i Spania. Internasjonale serier vist på NRK er fortsatt «Ikke tilgjengelig i utlandet» via NRKs app.

Norsk TV i bagasjen, også på ferie i Spania

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter