Norsk skole i Spania: Fem å velge i mellom

Publisert

For familier som kun skal være i Spania en kortere periode kan det være aktuelt å sende barna på norsk skole. Det finnes fire norske skoler på fastlandet, tre av dem i Alicante-provinsen og en i Malaga.

Kanariøyene har man en norsk skole i Mogán kommune sydvest på øya.

Studere i Spania?

Merk at spansk-undervisning ikke er standard som obligatorisk på disse skolene som følger norsk undervisningsplan. Men man kan få støtte fra lånekassen i Norge. Skolene mottar også støtte fra den norske staten pr elev.

Den norske skolen Malaga (Benalmadena)

Den Norske Skolen Málaga er en norsk, privat grunnskole for elever på 1. – 10. – trinn. Skolen ligger i Benalmadena midtveis mellom Malaga og Marbella. På websiden til skolen skriver man “For å sikre et best mulig framtidsrettet skoletilbud, benytter skolen høyt kompetente lærere som benytter varierte undervisningsmetoder og læringsstøttende teknologi.”

Den Norske Skolen i Rojales-Ciudad Quesada (Torrevieja, Alicante)

Dette er den norske skolen nærmest Torrevieja. Skolen ligger i Quesada-urbanisasjonen i Rojales kommune like nord for saltbyen. Her finner man også den norske sjømannskirken i La Siesta urbanisasjonen.

På denne norske skolen kan du gå hele løpet fra første klasse på barneskolen, til og med tredje året på videregående skole. På skolens webside skriver man: På skolen vår er vi opptatt av å utvikle HELE mennesket – både faglig og sosial utvikling står i fokus og tilpasses den enkelte.

Den norske skole Albir (Playa del Albir, Alicante)

DNS Albir ligger i Alfaz del Pi kommune på Costa Blanca. Skolen er organisert som aksjeselskap og er godkjent av norske myndigheter og følger norsk læreplan. Skolen ligger et godt stykke oppe i Albiråsen, ikke langt fra naturområdet Sierra Helada.

Skolebygget er på til sammen ca. 1000 kvm, fordelt på 2 etasjer. Fra den store takterrassen, som for øvrig benyttes til utendørsundervisning, har man panoramautsikt fra Calpeklippen i nord til Benidorms skyskrapere i sør.

Den norske skolen i Albir har 60 elever. 

Den norske skole Costa Blanca (Alfaz del Pi, Alicante)

Den norske skolen i Alfaz del Pi tilbyr undervisning for både grunnskole og videregående. Skolen i Alfaz del Pi åpnet 29. august 1972 som en ren barneskole.

Den norske skolen på Gran Canaria Mogán

Foto fra den norske skolen Gran Canaria.

Den norske skolen på Gran Canaria ligger i Mogán kommune syd på øya litt vest. Dette er en en godkjent norsk skole.

Den ligger dalen Barranco de la Verga i Mogán kommune på Gran Canaria.

Vi er en skole som har fokus på elevene gjennom hele skoleløpet. Hos oss finner du en skjønn forening av elever fra første klasse som akkurat har lært å skrive navnet sitt til russen som avslutter 13 års skolegang.

Flere reportasjer om norske skoler i Spania fra SpaniaPosten finner du her

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter