25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22 C
Las Palmas de Gran Canaria

Flyttelass «forsvant» på vei til Spania

Mannen Nettavisen omtalte med overskriften «flyttebajas slår til igjen», anklages igjen for å ha «surret bort» flyttelasset, denne gangen er det en av SpaniaPostens lesere som fortvilet har ventet på personlige gjenstander og dokumenter som aldri kommer.

Hun forteller til SpaniaPosten at hun nå er lei av utallige forklaringer og bortforklaringer fra mannen som er omtalt et utall ganger i media med liknende saker.

Torkjell Baltzersen - flyttebyrå
Torkjell Baltzersens flyttebyrå, her omtalt i Dagbladet.

En kvinne forteller til SpaniaPosten om et flyttelass som for lenge siden skulle vært fremme i Spania. Etter ett utall unnskyldninger og forklaringen fra firmaet «Europaflytting a/s» er hun fortvilet. Flyttelasset hun ikke aner hvor er eller om hun noensinne vil se igjen inneholder også viktige papirer som fødselsattester og andre personlige objekter.

Mannen bak Europaflytting a/s er Torkjell Baltzersen. En mann som minst 15 år har blitt beskylt for å “rote bort” kundenes flyttelass.

Til SpaniaPosten forteller hun at Balterzen en tid tilbake fortalte at lasset «endelig» er på vei til Spania. Etter mye frem og tilbake var flyttebilen på vei inn i Spania men ble stoppet på spanske-grensen fordi grensen var stengt pga Corona-viruset. Hvorpå bilen, i følge Balterzen, kjørte tilbake til Belgia eller Holland.

Dette er nå en stund siden og Balterzen har senere kommet med nye forklaringer det er vanskelig å tro på. Grensen inn til Spania har under Corona-krisen aldri vært stengt for gods eller flyttegods. Disse tjenestene er klassifisert som «nødvendige» og har hele tiden kunne passere grensen.

Skylder på viruset “Mange blir veldig syke”

Når SpaniaPosten spør om flyttelasset som aldri kommer frem er forklaringen fra Torkjell Baltzersen en helt annen:

– Nei vi har ikke prøvd å kjøre til spania,

– Grunnen til at vi ikke har kjørt ned til Spania er pga korona som har herjet i hele Europa. Nå er de fleste grenser åpnet litt opp. Har snakket med transportforeningen i Norge om dette. De sier vi nå kan begynne å kjøre igjen. De fleste flyttebyråer begynner nå denne uka. Korona har satt alt på vent nå i disse mnd. Ingen hadde lyst til å dra til Spania da landet ble rammet hart.
Han forteller at noe av problemet har vært mangel på hotellrom i Europa.

– Vi kjører varebiler, vi må ha en plass å sove. Alle hoteller i europa har vært stengte. Vi er også redde for smitte. Korona er ikke noe å spøke med, mange blir veldig syke.

Operer med flere firmanavn, utallige klager

Torkjell Baltzersen har operert med ett utall firmanavn og historiene er mer eller mindre de samme. Flyttegodt som forsvinner og aldri kommer frem.

Adressavisen omtalte Baltzersen Transport/BBX Flyttebyrå i 2005
Flyttelass som forsvant.

I 2005 skrev Nettavisen “– Ikke la Baltzersen Transport AS ta hånd om flyttingen din” – Flytte-mareritt

I 2006 skrev Nettavisen igjen om den samme aktøren i flyttebransjen.
Flyttebajas slår til igjen

Her er noen av konsekvensene flyttehjelpen til firmaene Baltzersen transport og BBX flyttebyrå kan by på:

«Flyttelasset dukket opp etter tre måneder. Da manglet det en eske.»
«Fikk flyttelasset etter tre måneder, manglet to esker.»
«Flyttelasset ble lagret på et uforsvarlig sted. Mange av tingene råtnet.»
«Har fortsatt ikke fått flyttelasset mitt. Det er gått over to måneder.»
«Manglet en eske da de leverte flyttelasset mitt. Har fortsatt ikke fått esken.»
«Åtte vinterdekk og en offroadsykkel forsvant under flyttingen. Verdier for 30.000 kroner er tapt.»

I 2009 skrev Dagbladet om da flyttelasset endelig dukke opp, en måned etter avtalt tidspunkt. Folk gråter av glede når flyttelasset kommer

Også TV2 hjelper deg har måtte trå til når Torkjell Baltzersen ikke leverer i en sak fra 2006. Til TV2 sa han den gangen:

– Det er egentlig ikke mitt firma, men et kollega av meg sitt firma. Men jeg har lånt bort mitt telefonnummer og stilt det til disposisjon for firmaet, forklarer Baltzersen.

I 2016 skrev SpaniaPosten om saken med den «stjålne leiebilen». Den gangen var flytteselskapet anmeldt for å ikke ha levert tilbake leiebilen flyttebyrået hadde leid inn. Utleier mistenkte at bilen ble tatt til Spania, hvor flyttebyrået også driver. Oslo Flyttetjeneste – med stjålet leiebil?

Hvor er flyttelasset? Og hvor er «Europa Flytting» ?

Kvinnen som kontaktet SpaniaPosten håper på å få hentet ut flyttlasset fra lager, om det er i Norge eller et annet sted. Hun sier til SpaniaPosten at hennes spørsmål om hvor lageret er har forblitt ubesvart.

LAGER PÅ OSLOS BESTE VESTKANT?: Torkjell Baltzersen svarer ikke når SpaniaPosten spør om han har lager eller kontor på Frogner-adressen, Bygdøy Alle. Mindre enn en time etterpå fjerner han adressen fra Facebook-siden.

På Facebook-siden til Europaflytting a/s oppgir man en adresse i Oslo beste strøk. Flyttebyrået Bygdøy Alle 53 som adresse. Dette er samme bygget som restauranten Bølgen og Moi. Torkjell Baltzersen svarer ikke når SpaniaPosten spør om han har lager eller kontor på Frogner-adressen, Bygdøy Alle. Men adressen er fjernet fra Facebook-siden hans mindre enn en time etter at dette påpekes. Facebooksiden har nå ett Google-kart som viser en adresse på Lysaker i Oslo.
I Brønnøysund-registeret står selskapet registret på Magnus Halvorsens veg 1A i Trondheim. Dette er også en privatbolig.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring om dagen. Og når de fleste nordmenn blir værende “hjemme” denne sommeren vil skaden på norske bedrifter i Spania vare en stund til. 

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert online.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Følg oss på Facebook

Egenerklæring om helse ved innreise til Spania

Spania var en periode blant de hardest rammede i Europa. Nå er situasjonen en helt annen og regioner som Costa Blanca og...

Aldri har arbeidsledigheten økt så mye

Antallet uten jobb i Valencia-regionen var ved utgangen av juni 30% høyere enn samme perioden I 2019. Totalt er 485.019 arbeidsledige i...

Tivoliet ved havnen i Torrevieja åpnet

Tivoliet som ligger ved havnen i Torrevieja er igjen åpent for alle. Attraksjonene har vært stengt under perioden med strenge corona-tiltak.

Strand i Guardamar svartlistes

En strand i Guardamar, like syd for Alicante, har fått et «svart flagg». Det er miljøvernorganisasjonen «Ecologistas en Accion» som deler ut...

Relaterte saker

Tjente over €250.000 på ferieboliger som ikke fantes

En gruppe organiserte kriminelle, basert i Alicante, skal ha svindlet turister for rundt 250.000 Euro. Det er flere hundre ofre i saken....

På tiden å fjerne statuene av Columbus?

I USA protesterer man nå mot de mange statuene av Kristoffer Columbus. Også i Spania spør man seg nå om det er...

Alicante-provinsen: 19 nye smittede på to uker

Nye smittede siste 14 dager pr kommune: Alicante 4Benidorm 1Orihuela 1Elche 1Novelda 3Campello 2Elda 2Alcoy 1Ibi 1Sax 1San Vicente...

Nå smittes like mange med Corona i Norge som på Costa Blanca

Valencia-regionen, med sine nesten fem millioner innbyggere, registrerte også bare tre nye bekreftede tilfeller av Corona-smitte 22. juni. Norge så i samme...

To uker uten Corona-dødsfall

Alicante-provinsen har siste 14 dager ikke registrert dødsfall som kan kobles til Corona-viruset. Siste døgnet er det registrert bare to nye smitte-tilfeller...

Spania åpen for turister 21. juni

Spanias statsminister Pedo Sanchez brukte sin faste søndags-tale til å kunngjøre at Spania åpner grensene for reisende fra EU og Schengen-området allerede...

Ingen nye smittede i Alicante-provinsen

Siste døgnet er det ikke registrert døde eller nye smittede av Corona-viruset i Alicante provinsen som har nesten to millioner innbyggere.

Advokaten har vært travel under hele «alarm-perioden»

I Albir treffer SpaniaPosten advokat Erik Saunes fra Scanlaw. Advokatkontoret i Albir er et av få i Spania med en norsk advokat.

Valencia-regionen til fase 3 – en uke senere avsluttes “alarm-tilstanden”

Nå Mandag 15. juni går Valencia-regionen til Fase 3, med det kan man fritt reise mellom de tre provinsene Alicante, Valencia og...

Valencia-regionen til fase 3 på mandag

Presidenten for Valencia-regionen har offisielt bedt regjeringen om å la hele regionen gå videre til Fase 3 fra og med mandag 15....
- Advertisement -