Flyttelass «forsvant» på vei til Spania

Publisert

Mannen Nettavisen omtalte med overskriften «flyttebajas slår til igjen», anklages igjen for å ha «surret bort» flyttelasset, denne gangen er det en av SpaniaPostens lesere som fortvilet har ventet på personlige gjenstander og dokumenter som aldri kommer.

Hun forteller til SpaniaPosten at hun nå er lei av utallige forklaringer og bortforklaringer fra mannen som er omtalt et utall ganger i media med liknende saker.

Torkjell Baltzersen - flyttebyrå
Torkjell Baltzersens flyttebyrå, her omtalt i Dagbladet.

En kvinne forteller til SpaniaPosten om et flyttelass som for lenge siden skulle vært fremme i Spania. Etter ett utall unnskyldninger og forklaringen fra firmaet «Europaflytting a/s» er hun fortvilet. Flyttelasset hun ikke aner hvor er eller om hun noensinne vil se igjen inneholder også viktige papirer som fødselsattester og andre personlige objekter.

Mannen bak Europaflytting a/s er Torkjell Baltzersen. En mann som minst 15 år har blitt beskylt for å “rote bort” kundenes flyttelass.

Til SpaniaPosten forteller hun at Balterzen en tid tilbake fortalte at lasset «endelig» er på vei til Spania. Etter mye frem og tilbake var flyttebilen på vei inn i Spania men ble stoppet på spanske-grensen fordi grensen var stengt pga Corona-viruset. Hvorpå bilen, i følge Balterzen, kjørte tilbake til Belgia eller Holland.

Dette er nå en stund siden og Balterzen har senere kommet med nye forklaringer det er vanskelig å tro på. Grensen inn til Spania har under Corona-krisen aldri vært stengt for gods eller flyttegods. Disse tjenestene er klassifisert som «nødvendige» og har hele tiden kunne passere grensen.

Skylder på viruset “Mange blir veldig syke”

Når SpaniaPosten spør om flyttelasset som aldri kommer frem er forklaringen fra Torkjell Baltzersen en helt annen:

– Nei vi har ikke prøvd å kjøre til spania,

– Grunnen til at vi ikke har kjørt ned til Spania er pga korona som har herjet i hele Europa. Nå er de fleste grenser åpnet litt opp. Har snakket med transportforeningen i Norge om dette. De sier vi nå kan begynne å kjøre igjen. De fleste flyttebyråer begynner nå denne uka. Korona har satt alt på vent nå i disse mnd. Ingen hadde lyst til å dra til Spania da landet ble rammet hart.
Han forteller at noe av problemet har vært mangel på hotellrom i Europa.

– Vi kjører varebiler, vi må ha en plass å sove. Alle hoteller i europa har vært stengte. Vi er også redde for smitte. Korona er ikke noe å spøke med, mange blir veldig syke.

Operer med flere firmanavn, utallige klager

Torkjell Baltzersen har operert med ett utall firmanavn og historiene er mer eller mindre de samme. Flyttegodt som forsvinner og aldri kommer frem.

Adressavisen omtalte Baltzersen Transport/BBX Flyttebyrå i 2005
Flyttelass som forsvant.

I 2005 skrev Nettavisen “– Ikke la Baltzersen Transport AS ta hånd om flyttingen din” – Flytte-mareritt

I 2006 skrev Nettavisen igjen om den samme aktøren i flyttebransjen.
Flyttebajas slår til igjen

Her er noen av konsekvensene flyttehjelpen til firmaene Baltzersen transport og BBX flyttebyrå kan by på:

«Flyttelasset dukket opp etter tre måneder. Da manglet det en eske.»
«Fikk flyttelasset etter tre måneder, manglet to esker.»
«Flyttelasset ble lagret på et uforsvarlig sted. Mange av tingene råtnet.»
«Har fortsatt ikke fått flyttelasset mitt. Det er gått over to måneder.»
«Manglet en eske da de leverte flyttelasset mitt. Har fortsatt ikke fått esken.»
«Åtte vinterdekk og en offroadsykkel forsvant under flyttingen. Verdier for 30.000 kroner er tapt.»

I 2009 skrev Dagbladet om da flyttelasset endelig dukke opp, en måned etter avtalt tidspunkt. Folk gråter av glede når flyttelasset kommer

Også TV2 hjelper deg har måtte trå til når Torkjell Baltzersen ikke leverer i en sak fra 2006. Til TV2 sa han den gangen:

– Det er egentlig ikke mitt firma, men et kollega av meg sitt firma. Men jeg har lånt bort mitt telefonnummer og stilt det til disposisjon for firmaet, forklarer Baltzersen.

I 2016 skrev SpaniaPosten om saken med den «stjålne leiebilen». Den gangen var flytteselskapet anmeldt for å ikke ha levert tilbake leiebilen flyttebyrået hadde leid inn. Utleier mistenkte at bilen ble tatt til Spania, hvor flyttebyrået også driver. Oslo Flyttetjeneste – med stjålet leiebil?

Hvor er flyttelasset? Og hvor er «Europa Flytting» ?

Kvinnen som kontaktet SpaniaPosten håper på å få hentet ut flyttlasset fra lager, om det er i Norge eller et annet sted. Hun sier til SpaniaPosten at hennes spørsmål om hvor lageret er har forblitt ubesvart.

LAGER PÅ OSLOS BESTE VESTKANT?: Torkjell Baltzersen svarer ikke når SpaniaPosten spør om han har lager eller kontor på Frogner-adressen, Bygdøy Alle. Mindre enn en time etterpå fjerner han adressen fra Facebook-siden.

På Facebook-siden til Europaflytting a/s oppgir man en adresse i Oslo beste strøk. Flyttebyrået Bygdøy Alle 53 som adresse. Dette er samme bygget som restauranten Bølgen og Moi. Torkjell Baltzersen svarer ikke når SpaniaPosten spør om han har lager eller kontor på Frogner-adressen, Bygdøy Alle. Men adressen er fjernet fra Facebook-siden hans mindre enn en time etter at dette påpekes. Facebooksiden har nå ett Google-kart som viser en adresse på Lysaker i Oslo.
I Brønnøysund-registeret står selskapet registret på Magnus Halvorsens veg 1A i Trondheim. Dette er også en privatbolig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter