Voldsproblem i Benidorm – Bar-eiere ber om mer politi

Publisert

Etter flere alvorlige voldsepisoder ber næringsdrivende i Benidorm om mer politi og flere overvåkingskamera. Turistmetropolen har lenge slitt med mye kriminalitet og vold knyttet til utestedene i byen.

Det har i flere tilfeller av skyteepisoder utenfor barer overfall på dørvakter og voldtekter. I områdene rundt barene tilbys det åpenlyst narkotika og prostituerte. Ran på åpen gate har blitt vanlig, ofte med «vennlige klemmer» som metode hvor offeret er en mann som uten videre for en stor klem av en relativt attraktiv kvinne han ikke kjenner.

Denne sommeren ble en 20 år gammel norsk kvinne gruppe-voldtatt av en gjeng franskmenn de hadde møtt på bar i Benidorm.

Det er nå gått over ett år siden man åpnet SATE-kontoret ved Rincon de Loix i Benidorm. Kontoret som er underlagt Policia Nacional er ment å hjelpe turister som har vært ofre for en eller annen type kriminalitet, i hovedsak ved å gjøre det enklere å anmelde forholdet.

Foreningen for britiske bedrifter i Benidorm (Benidorm’s British Businesses Association) sier man er fornøyd med intensjonen bak myndighetenes tiltak for å bekjempe problemet. Men man peker på at SATE-kontoret bare er åpent på dagtid. Dette til tross for at de fleste kriminelle forhold skjer på nattestid.

Man ber også politiet om å patruljere til fots. De fleste politipatruljer beveger seg i dag i bil. Med flere kameraer mener kan politiet raskere vil kunne etterforske hendelser samtidig som kamera er forebyggende hevder man.

Sommersesongen var ganske rolig i Benidorm. Men det pekes på at høysesong for briter i Benidorm er slutten av september frem til midten av november.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter